Espanyol

Hipotecats en el mercat

Planificació. El club blanc-i-blau no té marge en aquesta finestra d’estiu per fer fitxatges. Primer haurà de buscar sortida als futbolistes menys habituals per bastir un equip competitiu

L’Espanyol necessita remodelar la plantilla en el retorn a primera divisió. Gran part de les peces nuclears es mantindran, o com a mínim, aquesta és la intenció del club. Més delicat serà buscar sortida a futbolistes que no han tingut minuts aquesta temporada a segona divisió i, de retruc, no en tindran a primera. El problema és que el club blanc-i-blau no té cap futbolista que acabi contracte i haurà de buscar una sortida a aquests futbolistes en forma de cessió, rescissió o carta de llibertat. El director esportiu, Francisco Pérez Rufete, ja està informant els futbolistes amb qui no es compta perquè es busquin un equip. De fet, el mandatari reconeixia, en una entrevista al diari AS, que hi haurà canvis. “No hi ha cap dubte que hi haurà canvis per millorar la plantilla. Analitzarem molt bé les posicions i veurem de què som capaços com a club”, explicava Rufete, sense revelar el nombre de baixes i incorporacions que vol fer.

El club treballa de manera interna amb una forquilla d’entre vuit i deu baixes i les altes resultants. Aquest seria el gir ideal per fer una revolució de primera, però el dia a dia anirà marcant la pauta a seguir. L’Espanyol sap que aquest serà un mercat de cocció lenta, però té el handicap que està hipotecat de manera clara sense fer cap moviment. Dimata, Vadillo i Miguelón obliguen el club a desembutxacar set milions d’euros després d’aconseguir els seus drets. “És una xifra baixa i hem de pensar que el Cadis se’n va gastar més de deu l’any passat”, recordava fa un parell de mesos Rufete quan era qüestionat per aquest tema.

Les sortides

El marge de maniobra és escàs i els futbolistes prescindibles tampoc tenen gaires ganes de moure peça quan encara el mercat no ha entrat en ebullició, en espera d’una oferta que els encaixi a ells i als seus representants. En aquest sentit, hi ha diversos moviments que són clars. El club buscarà una cessió a Pol Lozano, que no ha gaudit de minuts al llarg de la temporada i necessita jugar amb regularitat per no estancar-se. Un altre cas particular serà el de Matías Vargas, un futbolista per qui s’ha fet una inversió elevada i que cal rendibilitzar després de dos anys grisos. Una cessió o bé una venda profitosa estan en el full de ruta. L’argentí jugarà els Jocs Olímpics amb l’Argentina i això podria ser un punt a favor del club si té un paper protagonista a Tòquio. Altres zones on es mirarà de fer algun moviment de sortida és a l’eix defensiu i també al lateral dret, on hi ha dues places per tres jugadors: Miguelón, Óscar Gil i Víctor Gómez. El lateral del planter ha estat considerat el millor lateral a segona jugant cedit al Mirandés. Ara torna i caldrà veure què fa el club. Confiar en un noi de la casa o bé oferir-li una altra cessió. Gil i Miguelón són apostes de l’actual direcció esportiva, que va pagar traspàs aquesta temporada per tots dos.

El lateral esquerre tampoc està segur. Pedrosa és un futbolista essencial per a Vicente Moreno, però la continuïtat de Dídac Vilà no és segura i el club està buscant perfils per a aquella demarcació per millorar la competència interna. La porteria també és un interrogant. Es busca un porter de garanties per ocupar la plaça de Diego López quan aquest es retiri i, si es troba una bona oportunitat de mercat, Oier podria sortir.

Ofertes

A més, el club preveu algun traspàs que agitaria tota la planificació. Homes com Pedrosa, Embarba, RDT, Keidi Bare i Puado són peces cobejades en el mercat. Ara, el que més amoïna a les oficines del club és la situació del davanter del planter. Puado està vivint un estiu en què es continua revalorant gràcies a la seva prestació amb la sub-21d’Espanya i la seva convocatòria amb l’absoluta. Li queda un any per acabar el contracte i el club veu com cada dia que passa el preu per retenir-lo puja. El club vol tenir enllestida aquesta carpeta abans del retorn del primer equip a l’activitat. De fet, quan acabi la participació de Puado amb Espanya espera fer passos decisius per renovar-lo. En cas contrari, haurà de buscar una venda que li servirà per invertir en futurs fitxatges. I és que la clau de volta és aquesta: un traspàs potent servirà per accelerar tots els processos, però Rufete sap que està davant el mercat més important des que és a l’Espanyol i no podrà fallar. Gran part de l’encert en les noves incorporacions serà l’èxit futur d’un club que busca mantenir-se amb solvència a primera i, de retruc, no conformar-se amb una simple permanència sinó buscar objectius més ambiciosos amb el pas de les jornades. Ara això queda molt lluny i Rufete haurà d’encaixar totes les peces del seu particular trencaclosques. Rufete està davant el gran repte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)