Girona

MARIO HERNÁNDEZ

FUTBOLISTA DEL RAYO VALLECANO

“Res del que hem fet servirà si no guanyem la final”

“És un equip fort que està guanyant molt en aquest últim tram de curs”

“Serà un partit molt dur, en què ens juguem el tot pel tot”

Mario Hernández (Madrid, 1999) ha hagut d’esperar per tenir l’oportunitat al Rayo Vallecano. Aterrat al club de Vallecas en edat juvenil, un cop va ser sènior va haver de marxar tres vegades cedit (Recreativo, Melilla, San Sebastián de los Reyes), fins que aquesta pretemporada Andoni Iraola va decidir comptar amb ell. En el lateral dret, a l’ombra de Luis Advíncula tot el curs, està sent el titular en el play-off ja que l’internacional per Perú estava jugant amb la seva selecció les eliminatòries per al mundial de Qatar.

El camí fins al futbol professional ha estat sinuós... S’assaboreix més així?
Sí. Quan has superat tants obstacles i tantes pedres en el camí, es valora molt més.
Aquesta temporada va ser la bona i va poder quedar-se al primer equip.
Vaig arribar a la pretemporada com a totes; a intentar-ho fer tan bé com pogués per quedar-me. Vaig jugar el primer partit al camp del Mallorca quan no sabia encara si em quedava, i després el segon partit contra el Sabadell, igual, i van anar passant els dies i ja em van dir que em quedava, i jo... doncs molt feliç.
Li ha tocat competir amb un jugador contrastat com Advíncula. És difícil?
Competir pel lloc amb un internacional, que ha jugat un mundial i té moltíssima experiència, no pot ser una cosa dolenta. M’ha ensenyat molt, m’ha donat molts consells i he après molt d’ell. Tenim una molt bona relació i això ho fa millor.
Iraola, quin tipus de tècnic és?
M’agrada molt. Parla molt amb els jugadors. I, després, la seva idea futbolística és tenir la pilota, jugar el màxim possible i arribar a l’àrea contrària ràpid.
Ell també era lateral dret, i dels bons. Suposo que li deu donar consells...
Sí. A vegades m’explica situacions que li havien passat, em dona consells sobre com situar-me i com defensar el rival. M’ajuda molt.
I a les portes de la final, al grup, què li diu l’entrenador?
El que ha anat dient tota la temporada: que siguem nosaltres mateixos i que donem el cent per cent, que ens queden dues passes.
Van acabar la lliga amb dificultats, però ser a la final deu representar un impuls moral per força...
Sí, però també penso que la lliga no són els últims cinc partits, sinó el còmput global del que ha passat durant tot l’any i si acabes al play-off és perquè t’ho has merescut i no hi ha hagut ningú millor que tu, ningú que hagi fet millor les coses per estar per sobre teu. Per tant, crec que és merescut.
Com està el vestidor ara?
Estem contents, però sabem que si no pugem no serveix per a res el que hem fet. Hem d’intentar guanyar la final i res més.
El Girona què li sembla?
És un equip fort que està guanyant molts partits en aquest últim tram de temporada, però nosaltres també som un equip molt fort i els plantarem cara.
El Girona és un conjunt amb molts futbolistes joves. No sé si en coneix algun d’haver-s’hi enfrontat...
Tenen molts bons jugadors. Per exemple contra Monchu he jugat bastants tornejos de petit. Després hi ha Franquesa, Arnau, Terrats... En tenen molts i estan molt bé tots.
Quin partit preveu a Vallecas?
Serà un partit molt dur, en què ens juguem el tot pel tot i intentarem sortir al cent per cent per guanyar.
Hi ha ganes de veure el partit. Les 1.500 entrades es van vendre en una hora.
La gent en té moltes ganes i nosaltres també estem desitjant que vinguin a l’estadi. Ha estat un any dur per a tots i no jugar amb la nostra afició a Vallecas és molt diferent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)