Girona

El retorn de l’ariet

A punt. Stuani torna a una convocatòria, després de perdre’s els quatre últims partits, per enfrontar-se al Rayo, la seva víctima predilecta (12 gols)

El Girona recupera Cristhian Stuani per afrontar la seva visita a l’estadi de Vallecas en el partit d’anada de la final del play-off d’ascens. A part de l’olfacte de gol i el bagatge en cites similars, el davanter uruguaià aporta a l’equip gironí una bona dosi de lideratge, essencial en partits en què la pressió i la gestió d’aquesta es converteix en un element clau que pot decantar eliminatòries. A més, el charrúa, se les heurà amb la seva víctima preferida, un Rayo Vallecano al qual ha marcat dotze gols al llarg de la seva carrera futbolística.

El gran estat de forma de l’equip de Francisco en el tram final i decisiu de la temporada ha tapat de la millor manera la baixa de Stuani en els dos últims partits de lliga contra l’Alcorcón i el Cartagena, i també en els dos assalts de les semifinals contra l’Almeria. En aquests enfrontaments, tret del de Cartagena, amb l’equip classificat per al play-off, ja en mode estalvi d’energia, la parella formada per Yoel Bárcenas i Sylla ha estat l’escollida pel tècnic andalús. De fet, tots dos van veure porteria en l’anada contra l’Almeria a Montilivi, un matx que va deixar encarrilada la classificació per a la final. I és que Sylla va igualar el de Tala com a màxim golejador de l’equip aquest curs amb deu dianes. El català d’origen senegalès els ha marcat en 38 partits i 2.760 minuts de joc (un gol cada 276 minuts) i l’uruguaià en 25 partits i 1.727 minuts (un gol cada 172 minuts).

Un estilet mortal

El recorregut pel futbol estatal de Stuani va començar fa dotze temporades amb l’Albacete. No va ser fins al curs 2011/12 que el sud-americà va estrenar el seu compte particular amb el Rayo, en una eliminatòria de setzens de final de copa en què el jugador va fer dues dianes en cada un dels dos partits. Defensant la samarreta de l’Espanyol, Stuani va fer tres dianes al conjunt madrileny i, com a blanc-i-vermell, l’ariet ha marcat cinc gols repartits entre el curs 2018/19 a primera (dos a Vallecas) i la temporada passada a segona A (un hat-trick a Montilivi).

Ara la incògnita és saber el veritable estat de forma del davanter.

EN TOTA LA CARRERA

Stuani ha fet 12 gols al Rayo (4 amb el Racing, 3 amb l’Espanyol i 5 amb el Girona)

ABSENT

El ‘charrúa’ s’ha perdut els partits contra l’Alcorcón i el Cartagena i les semifinals

IGUALTAT DE GOLS

En l’anada contra l’Almeria, Sylla va igualar Stuani com a màxim artiller amb deu dianes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)