Girona

Stuani, cinquè episodi

Girona. El retorn de l’equip a la feina té com a atracció la presència de l’uruguaià, que comença a preparar un altre repte de blanc-i-vermell, ara amb Míchel, el seu setè entrenador

Tornaven tant Pape Diamanka com Cristhian Stuani, tots dos amb permís per començar més tard, però el poder d’atracció entre el migcampista senegalès i el davanter uruguaià és incomparable. En el retorn de l’activitat a La Vinya, el pal de paller del Girona des que va aterrar a Montilivi l’estiu del 2017 va acaparar les mirades, també les de Míchel Sánchez, que havia viscut l’olfacte golejador del de Tala com a rival i ara el té a les seves ordres.

Aliè al mercat

Stuani comença a preparar la seva cinquena temporada de blanc-i-vermell amb la tranquil·litat d’estar centrat de ple en la posada a punt i aliè als cants de sirena, recurrents en estius anteriors. Descomptant la de l’arribada a Montilivi, les altres pretemporades s’havien desenvolupat amb la incertesa al voltant del davanter, que a còpia de molts gols havia despertat l’interès de nombrosos clubs. També en algun mercat d’hivern, com el del gener del 2019, havia perillat la seva continuïtat. Sempre, però, s’ha acabat quedant, també després del traumàtic descens, a partir de revisions de contracte. Aquest any, després de la tercera garrotada seguida –el descens i les dues finals perdudes–, Stuani no ha volgut allargar la incertesa i, quinze dies després del fatal desenllaç contra el Rayo, es va avenir a rebaixar-se el sou a canvi d’allargar el vincle fins al 2026. Comença un altre repte blanc-i-vermell per a l’uruguaià, ara amb canvi de timó. Míchel és el setè entrenador que té Stuani comptant-hi Juan Carlos Moreno, que va viure un sol duel a la banqueta, precisament el dia que l’uruguaià va fallar un penal.

Maxi Villa, també

Tot i que el Girona no l’havia anunciat entre els citats, Maxi Villa es va integrar ahir a l’activitat a La Vinya. El lateral dret, amb contracte fins al juny, es recupera d’una greu lesió al genoll, operat al febrer del lligament encreuat.

LA XIFRA

3
doblets
de Stuani en els duels contra Míchel, dos de jugador i un de tècnic
AMB MACHÍN
21 gols
en la lliga (1a divisió)
32 partits
de lliga (2702’)
AMB EUSEBIO
19 gols
en la lliga (1a divisió)
30 partits
de lliga (2730’)
1 gol i 2 partits
de copa
AMB UNZUÉ
8 gols
en la lliga (2a A)
9 partits
de lliga (808’)
AMB J.C.MORENO
Cap gol i 1 partit
(90’) Va fallar un penal
AMB PEP L. MARTÍ
16 gols
en la lliga (2a A)
21 partits
de lliga (1.842’)
AMB FRANCISCO
17 gols
(2a A I play-off)
29 partits
(2.561’)
Cap gol i 2 partits
de copa

El dia que Míchel va veure la seva única vermella

X.M.

Míchel Sánchez i Cristhian Stuani van mantenir ahir el primer contacte, tot i que poca falta feien les presentacions. L’ara entrenador blanc-i-vermell ja ha viscut, tant des de la gespa com des de la banqueta, la inspiració de l’uruguaià. Per començar, en una eliminatòria de setzens de copa vibrant entre el Racing i el Rayo Vallecano, el desembre del 2011. En l’anada, Stuani va fer un doblet i Míchel va marcar un dels gols del Rayo (3-2). I en la tornada, un altre doblet del de Tala va frustrar la remuntada dels madrilenys (4-3). Un partit de mal record per a Míchel, que va veure com rebia la seva única expulsió d’una llarga trajectòria com a futbolista. Després de 18 anys i més de mig miler de partits, Delgado Ferreiro va ensenyar la vermella al mitjapunta, que era a la banqueta, ja substituït, i reclamava un penal en l’últim minut. Aquell va ser el darrer curs del madrileny abans de penjar les botes.

Ja com a entrenador, Míchel va ser víctima d’un altre doblet de l’uruguaià, en un Rayo-Girona (0-2) a Vallecas de l’1 de març del 2019. El madrileny va durar quinze dies més com a entrenador del Rayo, que va baixar. Com el Girona, i això que els d’Eusebio van encadenar tres victòries a Madrid (al Bernabéu, a Vallecas i a Butarque) que els acostaven molt a l’objectiu abans d’una davallada sense precedents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)