Girona

Declaració d’intencions

El Girona obre l’era Míchel amb una derrota que no fa cap mal contra el Barça, al qual discuteix el protagonisme en un duel entretingut i amb tres penals al Johan Cruyff

El nou entrenador blanc-i-vermell, encara amb una plantilla en suspens i amb el suport de molts joves, imposa la voluntat de fer circular la pilota des del darrere

Barça 3 Girona 1

BARÇA:Iñaki Peña; Dest (Igor Gomes, 60’), Piqué (Lenglet, 60’), Umtiti (Arnau Comas, 46’), Balde (N’Diaye, 60’); Nico (Pjanic, 60’), Sergi Roberto (De Jong, 60’), Riqui Puig (Gavi, 60’); Demir (Collado, 60’), Nils (Griezmann, 60’) i Manaj (Memphis Depay, 41’).GIRONA:Juan Carlos; Calavera (Ilyas, 46’) (Àlex Sala, 77’), Juanpe (Bernardo, 46’), Arnau, Jairo (Mojica, 55’); Terrats (Aleix Garcia, 60’), Gumbau (Pau Víctor, 60’), Ibrahima Kébé (Diamanka, 60’); Valery, Samu Saiz (Dubasin, 60’) i Stuani (Ureña, 36’) (Zeballos, 60’).GOLS:1-0 (21’) Juan Carlos, en pròpia porta, en intentar aturar un penal xutat per Piqué. 2-0 (24’) Manaj. 2-1 (2-1 (42’) Samu Saiz, de penal. 3-1 (85’) Memphis, de penal.ÀRBITRE:Ortiz Arias.T.G.: T.V.:cap.PÚBLIC:2.858 espectadors al Johan Cruyff

Les derrotes en pretemporada fan un mal molt relatiu, sobretot si és contra un rival superior. El Girona va perdre al Johan Cruyff, en un duel entretingut i amb tres penals, però hi va mostrar bones maneres. Encara amb molta feina per fer per definir la plantilla, Míchel Sánchez va fer dur a la pràctica allò que havia explicat i va voler que l’equip discutís la pilota al Barça i la fes circular des del darrere, amb els riscos que això comporta. Una declaració d’intencions del nou Girona de Míchel, que va fer un paper prou digne tot i les mancances. Amb protagonisme per a Samu Saiz, que hi va posar classe, va marcar el 2-1 amb un penal a l’estil Panenka i es va inventar un xut que no va significar el 2-2 per poc, compartit amb el blaugrana Memphis Depay, molt actiu en la seva estrena.

La primera decisió del nou entrenador blanc-i-vermell va ser formar un 4-3-3, el dibuix que més li agrada. El lateral esquerre, amb Mojica (un dels que hauria de sortir) a la banqueta i Juncà pendent que el club confirmi la seva incorporació, va ser per a Jairo Izquierdo. Al mig, Ramon Terrats –tota un a realitat– va fer de pivot i Gumbau i Ibrahima, d’interiors. Samu Saiz va arrencar des de l’esquerra, però amb tendència a centrar-se, i Valery, que va completar una bona actuació, va tenir recorregut per l’altre costat, amb Stuani de referència. Koeman, a diferència del Barça-Nàstic, va fer una barreja entre futbolistes del primer equip i del filial. L’arrencada va ser equilibrada. De seguida va quedar clara la voluntat de Míchel de no rifar pilotes. La consigna era començar la circulació des del darrere, tot i que no sempre era possible, per la pressió blaugrana. També els blanc-i-vermells anaven a dificultar la sortida del Barça, amb Ibrahima i sobretot Gumbau avançant la posició.

Tot i que el primer avís del Barça va arribar de seguida, amb una rematada alta de Nils des de dins l’àrea, el Girona en va tenir una de molt clara. Stuani va recollir una passada de Samu Saiz, que havia fet una bona progressió, va retallar amb encert davant Piqué i va buscar un xut que Iñaki Peña va escopir. Gumbau va buscar el refús, però li van interceptar el xut (12’). El duel es va desequilibrar a partir d’un penal de Calavera a Balde dubtós no pas per l’entrada sinó per la zona, perquè era al límit de la línia. Sense el VAR, no hi va haver revisió. Piqué va veure com Juan Carlos li aturava el xut, amb la mala fortuna per al porter que es va introduir la pilota a la xarxa (21’). I poc després, en una altra jugada pel mateix costat, Manaj va recollir la centrada de Nils i va fer el 2-0 (24’).

Stuani, que dilluns s’havia integrat a l’equip, va jugar els primers 36 minuts, substituït –el canvi era pactat– pel jove Òscar Ureña. Un altre missatge per a Zeballos, que va haver d’esperar a l’última mitja hora per tornar a trepitjar la gespa del Johan Cruyff. Just després, l’altre davanter centre, Rey Manaj, va haver de deixar el camp amb molèsties, tot i que Koeman va esperar uns minuts a fer entrar Memphis Depay, ovacionat en el debut i amb moltes ganes de deixar-se veure des del primer minut. Però l’activitat va canviar d’àrea. Unes mans de Nils dins l’àrea van permetre a Samu Saiz marcar el 2-1 de penal, a l’estil Panenka. Engrescat, el madrileny va treure tota la classe en un altre xut que no va significar el 2-2 perquè la rosca des de la frontal es va estavellar al travesser.

No hi va haver ball de canvis en el descans. Míchel va fer un canvi natural (Bernardo per Juanpe) i un altre (Ilyas per Calavera) que va fer endarrerir Valery al lateral. Valent, el Girona va tenir fases de bona circulació, amb Samu amb ganes d’assumir galons en la construcció i arribada, fins que va arribar el reguitzell de canvis –d’uns i altres– en el minut 60.

Aleix, centrat

Entre els que van jugar l’última mitja hora, hi ha l’únic fitxatge anunciat pel Girona, Aleix Garcia, que va ocupar la posició centrada del mig del camp que va deixar Terrats. Més endavant, però, amb l’entrada d’Àlex Sala, el d’Ulldecona es va situar a l’interior.

Pjanic es va atrevir a executar una falta des de molt lluny que va rebotar al travesser (62’) i Griezmann també va provar un xut que no va ser prou precís. Va costar més als gironins en la recta final, però va aparèixer Dubasin en una bona acció puntual que va acabar en córner. I a l’altre costat, unes altres mans, de Mojica, van provocar el tercer penal de la tarda. Memphis la va agafar i es va estrenar com a golejador amb el Barça, amb un xut potent que va batre Juan Carlos. I un error del porter va estar a punt de costar un altre ensurt.

PROTAGONISTA

Samu Saiz hi posa la classe, marca el 2-1 de penal i el travesser li evita poc després el 2-2

EL MÉS OVACIONAT

El debutant Memphis és el blaugrana més actiu i marca el 3-1 de penal

Mamadou Sylla viatja amb l’equip però no s’equipa

X.M.

Més enllà de Santi Bueno, operat del menisc intern del genoll, l’absència més cridanera del partit d’ahir va ser Mamadou Sylla. El davanter granollerí no va formar part de la convocatòria, per problemes físics, segons va informar el club. Sylla, això sí, va viatjar a la ciutat esportiva blaugrana amb els seus companys. El davanter és un dels casos amb interrogant del vestidor. Té contracte fins al juny i diversos clubs hi han mostrat interès, després del rendiment que va oferir la temporada passada. El Girona va aconseguir retenir durant l’anterior mercat d’hivern un futbolista que va arribar a Montilivi amb un sou baix i que ara agrairia revisar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)