Girona

Samu recupera el somriure

Destacat. El madrileny arrenca la pretemporada sent protagonista després d’acabar el curs passat sense jugar

El primer test de pretemporada normalment permet extreure poques conclusions, però la posada en escena del nou Girona de Míchel va deixar sensacions positives tot i la derrota contra el Barça (3-1). L’equip, encara que hi ha d’haver molts moviments en la plantilla, va poder competir de tu a tu contra l’equip blaugrana, mostrant una versió més atrevida amb pilota del que ha estat habitual els últims anys. En aquest sentit, hi va haver un jugador que va destacar per sobre dels altres: Samu Saiz. El madrileny ja ha demostrat en els dos anys que fa que és en el club que està més còmode quan l’equip és dominador dels partits i pot assumir el protagonisme ofensiu, així que amb la nova filosofia que vol imposar Míchel Sánchez ha de fer un pas endavant.

De moment en el primer amistós de la pretemporada, la resposta de Samu Saiz va ser bona. Va ser qui més presència va tenir en el partit en l’hora que va jugar –va ser dels que més minuts van acumular, només superat per Valery i Juan Carlos, que van jugar els noranta minuts–, va marcar el gol des dels onze metres amb un llançament magistral a l’estil Panenka i encara va tenir l’oportunitat de marcar l’empat a dos amb un grandíssim xut amb rosca des de la frontal que va topar amb el travesser en el que hauria estat un dels gols de la pretemporada sense cap mena de dubte. I tot això en una posició que no és la seva habitual, perquè el mitjapunta va ocupar la posició d’extrem esquerre. De fet, s’hi haurà d’acostumar. I és que amb el sistema 4-3-3 que proposa Míchel és la posició en què millor encaixa el madrileny. No és una novetat, perquè en molts partits ja s’hi ha vist obligat, sobretot en el tram final de la temporada 2019/20, en què va tenir un paper molt destacat des d’aquesta mateixa posició compartint atac amb Borja García i Stuani.

Una necessitat

Samu Saiz necessitava bones sensacions i recuperar el somriure, però també el Girona el necessita a ell, perquè el madrileny ha de ser un dels referents de l’equip, tant per qualitat com per l’aposta econòmica que el club ha fet per ell. El madrileny va acabar el curs passat amb un paper molt residual amb Francisco, que va trobar l’estabilitat de l’equip sense ell al camp. De fet, més enllà de l’última jornada de lliga, en què l’andalús va fer rotacions, l’últim partit de titular de Samu Saiz va ser en la jornada 33 contra la Ponferradina, quan es va lesionar en el moment de marcar un gol. Des de llavors, només va disputar quatre partits i en el play-off només va jugar 45 minuts en la tornada de la final.

PRESENT

El madrileny va ser un dels jugadors més actius amb el nou plantejament

A LA BANDA

Samu va ocupar l’extrem esquerre, la posició on més s’adapta en el 4-3-3 de Míchel

PAS ENDAVANT

Vol recuperar el protagonisme després de no jugar el tram final del curs passat

El retorn dels cedits no entusiasma

El primer partit de pretemporada també va servir per veure de nou els jugadors que el Girona va tenir cedits la temporada passada i que han d’aprofitar aquests amistosos per convèncer Míchel que poden tenir un lloc en l’equip. És el cas de Mojica, que segurament sortirà per alliberar límit salarial, Jairo, Diamanka i Zeballos. Cap d’ells, però, va deixar grans sensacions al Johan Cruyff. Segurament, el més destacat va ser Jairo Izquierdo, que Míchel va utilitzar de titular en la posició de lateral esquerre, on segurament té més oportunitats de jugar que en la seva posició habitual d’extrem –hauria de competir amb Juncà, que, si no passa res estrany, arribarà els pròxims dies. El canari va jugar 55 minuts i va deixar el seu lloc a Mojica, que va estar lluny del seu millor nivell. Encara van tenir menys minuts Diamanka i Joaquín Zeballos, que van ocupar la posició d’interior i davanter centre, respectivament, l’última mitja hora de partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)