Espanyol

Un triomf contra els dubtes

Espanyol. Suma la primera victòria de la pretemporada destil·lant bones sensacions contra un Cadis totalment superat. Darder i Melamed, els golejadors d’un equip que agafa confiança

Espanyol 2 Cadis 0

ESPANYOL:Joan García; Víctor Gómez, Calero, Cabrera, Pedrosa; David López, Darder; Embarba, Melendo, Wu Lei, RDT. També van jugar: Oier, M. Llambrich, Sergi Gómez, K. Bare, M. Vargas, Dimata, Omar, Vadillo, Lluís López, Gori.CADIS:David Gil; Akapo, Haroyan, Marcos Mauro, Arzamendía, Tomás Alarcón, Iza, Bastida, Osmajic, Choco Lozano, Álvaro Negredo. També van jugar: Gudelj, Jonsson, Fali, José Mari, Álex Fernández, Chapela, Nano Mesa, Malbasic.GOLS:1-0 (53’) Darder; 2-0 (85’) Nico Melamed.ÀRBITRE:Morales Moreno (andalús) T.G.: Osmajic (42’), Negredo (58’), Haroyan (66’).

Les pretemporades acostumen a modelar el caràcter d’un equip al llarg del curs. Com a mínim, aquest és l’aprenentatge vital que van fer els futbolistes blanc-i-blaus fa un any a Marbella. Aquells dies pels camps de La Finca van substituir el dolor pel descens per la convicció de retornar a primera. Aquest estiu tocava l’episodi 2. Una nova catarsi, ara, per fer un bon paper en el retorn a primera. Fins ara els resultats havien causat molt dolor. L’Espanyol havia sumat tres partits amb dues derrotes i un empat. En tots els partits va encaixar gols, però més enllà dels resultats, molt relatius en pretemporada, hi havia una evolució en el joc que es va veure en el duel d’ahir contra el Cadis. L’Espanyol es va elevar per damunt del seu rival amb autoritat i va dominar el partit en totes les facetes de joc, fet que confirmava que els bons detalls mostrats en l’últim duel contra el Granada no eren focs d’encenalls.

Els blanc-i-blaus van ser superiors al seu rival i van mostrar automatismes en el seu joc que conviden a esvair els dubtes i consolidar les certeses. És evident que l’Espanyol necessita dotar-se d’un parell de bons fitxatges per fer un pas endavant, especialment en la zona medul·lar, on no té recanvi per a Sergi Darder i reclama més múscul, amb un home de desplegament tàctic i força física. Més enllà de totes les incògnites de mercat, l’Espanyol va tombar la tristor i s’ha pres un xarop de vitamines quan falten dues setmanes per a l’inici de la lliga. El partit es va decantar en la segona part amb un gol de Darder després d’una gran jugada d’Embarba. El d’Artà va estar especialment lluminós en el joc i sembla que farà una gran temporada: segur, harmoniós i vertical. La maduresa futbolística de Darder contrasta amb Melamed. El cicló del planter va signar un gran gol des de la frontal. Té aquella vareta màgica per fer gols diferencials.

El partit es va tancar per al record amb el debut de Sergi Gómez. El defensa, primer fitxatge de la temporada, va demostrar els seus dots de lideratge però una relliscada inoportuna per poc li espatlla el debut. Per sort, Oier va fer una gran aturada en l’única ocasió d’un Cadis que va estar en mans de l’Espanyol i que es va merèixer sortir amb un gol més en contra i algun expulsat.

ELS VESTIDORS

Hem fet un bon partit i aquest és el camí a seguir, però tenim els peus a terra, queda molt
Dani Pendín
SEGON ENTRENADOR ESPANYOL
Buscàvem una victòria i l’hem aconseguit. Hem estat més fins de cara a gol
Nico Melamed
DAVANTER de l’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)