Espanyol

Amb la força del planter

Pretemporada. Gori, Omar, Nabil, Fortuño, Joan García, Jofre, Gorjón, Roca i Álex Pérez són la nova lleva del futbol base que ha entrat amb força en aquesta pretemporada

L’Espanyol té una força que li brota de dins i és el seu futbol de formació. Una font inesgotable de recursos que és la veritable joia de la institució des del canvi de guió que va experimentar el club de la mà del mític Josep Manel Casanova que va modernitzar la política de captació a partir de l’any 1984.

El club ha anat progressant i, durant moltes temporades, sobrevivint gràcies al talent que sorgia del planter. De fet, la Ciutat Esportiva Dani Jarque ha estat una font esportiva i econòmica que ha donat molts rèdits a l’entitat. Enguany hi ha nou futbolistes que s’ha estrenat en una pretemporada: Gori, Omar, Nabil, Fortuño, Joan García, Jofre, Gorjón, Roca i Álex Pérez i que demostren que el planter segueix ben present. És la lleva de Marbella que ha anat agafant un primer contacte amb els professionals del primer equip. “És un somni estar aquí. Hem lluitat molt per tenir aquesta oportunitat”, ha anat relatant tots els futbolistes en declaracions als mitjans oficials del club. Els nouvinguts lluiten per assentar-se en el primer equip després d’aquesta primera eclosió i emmirallar-se en els David López, Sergi Darder, Óscar Melendo, Adrià Pedrosa, Dídac VIlà, Pol Lozano i Víctor Gómez, sense oblidar les últimes perles sorgides del futbol base com Javi Puado i Nico Melamed. El circuit es manté inalterable com a força transmissora de l’ADN blanc-i-blau. Molt abans van passar els Jarque, Soldevilla, Lopo, Moisés Hurtado, Tamudo, Lardín, Capdevila, Ángel Morales... la llista és interminable i el futur arriba vestit amb els noms de Rubén Sánchez o els migcampistes Dani Villahermosa i Miguel Carvalho que tot just acaben de renovar i formen part del grup Elit. Una plataforma on estan integrats els futbolistes del Juvenil A i el filial per accelerar la seva arribada al primer equip. La font segueix funcionant i, si funciona, demostra la bona salut d’un equip que té la força en el planter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)