Girona

Forçats a consolidar-se

La parella de centrals formada per Juanpe i Bernardo ha disputat fins ara tots els minuts possibles de la lliga (540)

Amb Bueno sortint d’una lesió, Míchel ha pogut posar Arnau a l’eix, però de moment només concep el jove jugador com a lateral dret

Tot i que només s’han disputat sis jornades de lliga, hi ha pocs futbolistes del Girona que hagin monopolitzat una zona del terreny de joc. En les primeres passes de Míchel Sánchez com a tècnic del conjunt blanc-i-vermell, Juanpe Ramírez i Bernardo Espinosa s’han convertit en els únics jugadors de camp que han disputat els 450 minuts possibles del campionat, una parella de centrals consolidada i gairebé indestructible fins ara. El porter Juan Carlos és el tercer jugador gironí que ha jugat els 90 minuts en els sis partits, si bé en la seva posició perd cert mèrit, encara que les seves actuacions siguin observades amb lupa per la transcendència en el joc.

Juanpe i Bernardo han mostrat un nivell notable des que va començar el curs. De fet, els centrals només han patit més del compte en el duel a La Rosaleda contra el Màlaga (2-0), en bona part, per culpa de desajustaments en la medul·lar que van partir, en molts moments, l’equip. Els dos futbolistes, que ja fa diverses temporades que són al club –el canari n’encadena sis i acumula 167 partits com a blanc-i-vermell; el colombià, cinc, amb un parèntesi d’un any cedit a l’Espanyol–, han mostrat les seves millors virtuts en el joc aeri i han hagut de ser més expeditius que de costum per l’exposició que tenen en la filosofia de Míchel Sánchez, sobretot en el 4-3-3 habitual que utilitza.

Ja durant bona part de la pretemporada, Míchel va ensenyar tímidament les seves cartes pel que fa a la posició a l’eix central. Per al madrileny, Arnau Martínez era llavors un comodí que podia actuar com a central o com a lateral dret, però en vista de la falta d’un jugador que competís amb Jordi Calavera a la banda dreta de la defensa –Yan Couto, l’opció número 1 per a la direcció esportiva, va refusar venir, i Víctor Gómez va preferir marxar cedit per l’Espanyol al Màlaga–, al madrileny no li ha quedat més remei que concebre Arnau com a lateral. I el juvenil va ser la primera opció del tècnic en quatre dels cinc partits en què l’ha tingut disponible. Aquest desajustament en la planificació de la plantilla, juntament amb la lesió en els primers entrenaments de la pretemporada de Santi Bueno, ha deixat el camí lliure a Juanpe i Bernardo per agafar encara més galons a l’eix defensiu. Tots dos aporten lideratge i experiència al darrere a un equip que precisament està mancat de veterans en moltes línies per la joventut dels seus futbolistes.

Amb els centrals consolidant un bon rendiment, juntament amb la solvència habitual de Juan Carlos sota els pals, els gironins van deixar contra el Valladolid la porteria a zero per tercer cop en les sis jornades disputades, el tercer equip que més vegades ho ha aconseguit fins ara.

JUAN CARLOS

A més dels dos centrals, el porter és l’altre jugador que ha disputat tots els minuts

ELS CENTRALS MÉS UTILITZATS DE CADA EQUIP DE SEGONA A

Ponferradina
Copete 524 minuts
José María Amo 397 minuts
Sporting
Babin 540
Marc Valiente 528
Almeria
Chumi 540
Iván Martos 316
Mirandés
Odei 511
Riccardo Capellini 540
Eibar
Anaitz Arbilla 290
Frederico Venancio 360
Oviedo
Dani Calvo 540
David Costas 540
Cartagena
Pedro Alcalá 540
David Andújar 540
Eivissa
David Goldar 540
Rubén González 540
Màlaga
Juande 540
Peybernes 540
Osca
Jorge Pulido 450
Cristian Salvador 450
Fuenlabrada
Rubén Pulido 540
Adrián Diéguez 540
Girona
Juanpe 540
Bernardo 540
Valladolid
Kiko Olivas 452
Javi Sánchez 391
Joaquín 331
Las Palmas
Raúl Navas 360
Ferigra 540
Real Sociedad B
Aritz Arambarri 540
Urko González de Zárate 537
Lugo
Diego Alende 317
Juan Antonio Ros 518
Saragossa
Jair Amador 534
Alejandro Francés 359
Burgos
Aitor Córdoba 540
Unai Elgezabal 539
Leganés
Omeruo 360
Javi Hernández 531
Amorebieta
Oier Luengo 540
Markel Lozano 421
Alcorcón
Carlos Hernández 540
David Fernández 362

Bueno continua agafant forma

El central uruguaià ja ha entrat en les dues darreres convocatòries de Míchel Sánchez, però no ha tingut minuts, ja que està agafant la forma física òptima després d’un mes i mig d’inactivitat i una pretemporada inèdit. Bueno es va lesionar al menisc intern del genoll esquerre i va ser operat pel doctor Ramon Cugat. El contratemps per a un jugador de les seves característiques i en la posició de central fa que no ho tingui gens fàcil per entrar a l’equip de manera immediata i tenir minuts de competició. El de Montevideo va jugar 43 partits el curs passat amb Francisco i va ser una de les sorpreses positives de l’equip. Solvent al darrere, expeditiu quan toca, i amb bona presència física i una sortida de pilota neta, Bueno hauria de ser una de les preferències de l’actual tècnic quan físicament estigui al 100%. I és que, amb Arnau concebut per Míchel com a lateral a conseqüència de la descompensació en la plantilla, l’uruguaià és l’únic que pot trencar la parella actual a l’eix central.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)