Espanyol

QUIQUE DE LUCAS

EXJUGADOR DEL RCD ESPANYOL (1997-2001 I 2001-02)

“Té millor 9 l’Espanyol que el Barça? Pitjor segur que no”

Vicente Moreno està fent una feina espectacular. Ha sabut dotar l’equip de caràcter guanyador
Vaig coincidir amb Xavi com a jugador, també en la sub 21, i el seu fitxatge em sembla un gran encert per al Barça

Quique de Lucas (17-08-1978, l’Hospitalet de Llobregat) va ser un dels molts noms il·lustres que van jugar fa una setmana el Sant Andreu-Espanyol de veterans en el 50è aniversari del Narcís Sala. El RCD Espanyol va guanyar 0-5. Lògicament signaria amb els ulls tancats un resultat així en el derbi del Camp Nou. Es conforma amb un 1-2. Veu aquest Espanyol capaç d’assaltar el Camp Nou més d’una dècada després.

El RCD Espanyol no guanya al Camp Nou des del 2009, amb aquells dos gols d’Iván de la Peña. Ha plogut molt.
Ara mateix l’Espanyol està en una dinàmica molt positiva i el Barça no passa per un bon moment. Amb el canvi d’entrenador i l’arribada de Xavi segurament el públic anirà al camp amb unes altres sensacions més positives, i això pot ser un plus per a ells, però jo sempre considero que és bon moment per anar al Camp Nou, independentment del context. Són partits que agrada jugar-los.
Aquesta temporada l’Espanyol ja ha guanyat contra el Madrid.
Sí, i ara està en disposició de guanyar també al Camp Nou. L’equip està demostrant tenir un gran caràcter competitiu i té arguments per fer mal al Barça. En un derbi pot passar de tot.
Un resultat?
Victòria de l’Espanyol per 1-2. Doblet de RDT.
Ara que treu aquest nom, té millor 9 l’Espanyol que el Barça?
Debat interessant; pitjor segur que no, això és clar.
Als seus 40 anys, Diego López és un altre nom clau d’aquest equip. Podria jugar ja amb els veterans, i aquí el tenim donant guerra a primera divisió.
L’edat és un número, i en el cas de Diego López això és clar. Està donant una gran solidesa a l’equip. És un gran porter i està en un gran moment de forma.
Què n’opina, de Vicente Moreno?
Vicente Moreno està fent una feina espectacular. Ha sabut dotar l’equip d’aquell caràcter guanyador que tot equip ha de tenir. A mi m’agraden aquells entrenadors que saben transmetre aquest caràcter i aquest orgull als seus equips. L’Espanyol ha d’estar content de tenir un entrenador com ell.
Serà el primer derbi de Vicente Moreno i també el primer derbi de Xavi com a entrenador del Barça. Encerta, Laporta?
L’aposta per Xavi em sembla un gran encert per al Barça. Vaig coincidir amb ell quan tots dos érem jugadors i també en la selecció sub 21, i em sembla una decisió molt encertada.
Serà inevitable la comparació amb Guardiola. Ja ho va patir en els inicis com a jugador.
Xavi sap que aquest tipus de comparacions formen part del futbol i ell ha acceptat entrenar el Barça més enllà d’aquest tipus de coses. Són aspectes amb els quals has de conviure com a professional, però té personalitat per aïllar-se de tot això.
Quin jugador del Barça fitxaria per a l’Espanyol?
Ansu Fati és un jugador que marcaria la diferència en qualsevol equip de primera divisió. Tothom vol jugadors d’aquestes característiques. Un jugador amb l’experiència de Busquets també és fonamental en qualsevol equip.
Està oblidat l’any a segona divisió?
Si als aficionats periquitos els haguessin fet triar un any per estar a segona divisió, tothom hauria escollit un any amb pandèmia. El fet de no poder anar als estadis ha fet que l’any a segona l’haguem passat així de puntetes. Ha estat menys traumàtic. I repeteixo, Vicente Moreno ho va fer de 10.
Amb quin derbi es queda dels que vostè ha jugat?
Recordo amb especial il·lusió el meu primer derbi a Montjuïc. Vam perdre 1-2 [1998/99], el resultat no ens va acompanyar, però aquell dia vaig marcar el meu primer gol a primera divisió, i sempre és especial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)