Espanyol

De difícil digestió

Espanyol. Golejada del Betis al RCDE Stadium en un partit en què el conjunt blanc-i-blau torna a oferir una versió molt pobra i acaba frustrat

Espanyol 1 Betis 4

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, Sergi Gómez, Calero (David López, 46’), Pedrosa; Darder, Morlanes (Keidi Bare, 69’) ; Aleix Vidal (Loren, 60’), Melendo (Embarba, 60’), Puado; i RDT.BETIS:Claudio Bravo; Sabaly, Pezella (Víctor Ruiz, 84’), Edgar, Àlex Moreno; William Carvalho (Camarasa, 84’), Guido Rodríguez; Canales (Guardado, 84’), Nabil Fekir, Juanmi (Tello, 59’); i Borja Iglesias (Wilian José, 74’).GOLS:1-0 (14’) RDT. 1-1 (31’) Borja Iglesias (p.). 1-2 (36’) Guido Rodríguez. 1-3 (53’) Borja Iglesias. 1-4 (76’) Wilian José..ÀRBITRE:Alberola Rojas.T.G.:al local Morlanes; als visitants Pezzella, Wiliam Carvalho, Juanmi i Borja Iglesias.T.V.:doble groga a RDT (79’ i 81’).PÚBLIC:17.637 espectadors.

L’Espanyol passa un moment de molta dificultat. L’equip dirigit per Vicente Moreno està dins d’un sotrac des que va començar el 2022 i no aconsegueix enlairar-se. No ha guanyat en l’any nou cap dels cinc enfrontaments que ha disputat –dos en la copa i tres en la lliga– tot oferint en cadascun d’ells versions més aviat descoratjadores. Ahir, contra el Betis, al RCDE Stadium, va ser segur la pitjor de totes, encaixant una golejada (1-4), mostrant-se absolutament inferior en totes les facetes al rival i sense arguments per competir per un partit en què va acabar impotent, frustrat i amb part de la graderia treta de polleguera, demanant la destitució de l’entrenador.

A la gespa, a més, va imposar-se la llei de l’ex. I és que com va passar tantes vegades durant la temporada 2018/19, en què va militar en l’Espanyol, Borja Iglesias va ser l’home del partit ahir al RCDE Stadium, amb una altra samarreta, és clar. L’ariet del Betis, xiulat durant els 74 minuts que va estar sobre la gespa per la parròquia periquita, que no li perdona la seva marxa del conjunt blanc-i-blau, va liderar amb un doblet el triomf dels verd-i-blancs, que continuen instal·lats en la tercera posició. L’equip entrenat per Manuel Pellegrini és una de les sensacions del campionat, però tampoc va haver-se de lluir per clavar quatre gols a un Espanyol que, sobretot al darrera, té carències.

La falta de contundència defensiva és un mal endèmic d’aquest grup blanc-i-blau, i contra el Betis va tornar-li a costar el duel. És difícil trobar un matx en què el conjunt blanc-i-blau no encaixi una diana mostrant feblesa defensiva, en què concedeix, per errades individuals, per falta d’agressivitat, de posicionament o de concentració. No va ser cap excepció davant dels andalusos, i això que van començar de la millor manera. L’Espanyol va plantejar un partit conservador, en què va buscar-se endreçar al seu camp i cedir la pilota a un rival que li va costar generar ocasions tot i jugar a prop de la porteria defensada per Diego López. S’arribava, doncs, al primer quart d’hora quan, Óscar Gil, després de combinar bé amb Melendo, va posar un caramel a RDT (14’) dins l’àrea que aquest no va deixar perdre. El gol reforçava el discurs local, davant d’uns visitants que tenien la pilota sense transcendència, fins que a la mitja hora de joc un penal advertit pel VAR per mans d’Aleix Vidal, que ningú a l’estadi havia apreciat, va canviar el color de tot plegat. Borja Iglesias (31’), enmig del xivarri, va fer l’empat i, tot seguit, a la sortida d’un córner centrat per Nabil Fekir, Guido Carrillo, incomprensiblement sol, va rematar de cap per capgirar el resultat.

Una acció defensiva mal gestionada va situar, una vegada més, a darrere l’Espanyol, que no va millorar després de la represa, ja que en els primers compassos Borja Iglesias (53’) va obrir escletxa amb el tercer, després d’una assistència de qualitat de Canales dins l’àrea. Aleshores el conjunt blanc-i-blau va intentar-ho, sense gaires idees ni tampoc esma, i malgrat tot Embarba va estar a punt d’escurçar distàncies, però va fallar i en la següent jugada, en un contraatac, Wilian José (76’), a passada de Nabil Fekir, va sentenciar. Fins al final, va haver-hi temps perquè RDT fos expulsat per doble groga i perquè Tonny Vilhena debutés.

ELS VESTIDORS

Rebem molts gols, i això ens dificulta la feina. Hem de tancar l’aixeta, perquè si no haurem de fer molts gols per guanyar els partits
En dues jugades, un penal que no és i una acció a pilota aturada, han girat el partit
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)