L’1x1 de l’Espanyol

Per Oriol Tortajada

DIEGO LÓPEZ (90’)
SUPERAT
Castigat per Pedri en el primer minut del derbi i castigat per Luuk de Jong en l’últim. Capicua. Onzè partit de l’Espanyol sense deixar la porteria a zero. La seva millor aturada va ser davant una canonada d’Adama en el minut 36.
ALEIX VIDAL (89’)
FOS
Salvat pel VAR en el gol correctament anul·lat a Gavi per fora de joc previ de De Jong, perquè en l’acció la seva falta d’entesa amb Sergi Gómez a l’hora de refusar va acabar amb la pilota al fons de la xarxa. Altament exigit per Gavi.
SERGI GÓMEZ (90’)
INTENS
Partit molt seriós amb una taca final. Va estar gairebé perfecte en la seva vigilància a Ferran Torres. Molt intens i concentrat. Bé en el cos a cos i en l’anticipació. Penalitzat, però, en el gol de cap de Luuk de Jong en l’últim minut.
CABRERA (90’)
SOBRI
Ell havia estat al centre de la polèmica en el derbi de la primera volta per aquell discutit penal a Memphis i ahir va fallar en el gol de Pedri, perquè va tancar massa. Es va equivocar anant a buscar Ferran en lloc de vigilar Pedri.
PEDROSA (90’)
EXIGIT
Del seu apassionant duel cara a cara amb Abde en el derbi d’ara fa uns mesos al seu vibrant duel directe amb Adama ahir a l’RCDE Stadium. De menys a més en el partit. Primera part, per a Adama; segona part, per a Pedrosa.
VILHENA (61’)
COMPLIDOR
Koeman el va fer debutar amb 17 anys amb el primer equip del Feyenoord i ahir, deu anys després, Vicente Moreno li va donar l’oportunitat de jugar el seu primer derbi. Segona titularitat. Bons minuts.
KEIDI BARE (62’)
TREBALLADOR
Una de les dues novetats en l’onze respecte al derbi del Camp Nou. Obsequiat per Hernández Hernández amb la primera groga del partit per una puntada clara a Araujo. Intens fins que li va aguantar el físic. Tornava després de la covid.
YANGEL HERRERA (90’)
ACTIU
Una garantia d’intensitat. Se les va tenir amb Busquets en més d’una ocasió. Va aportar treball al mig del camp de l’Espanyol. Caràcter competitiu. A l’altura de l’exigència física que comporta un derbi.
DARDER (90’)
DIVÍ
El millor futbolista de l’Espanyol en el partit. Participació directa en els dos gols del seu equip. Autor de l’1-1 amb una rosca marca de la casa des de la frontal i autor de la passada a RDT en el segon. Peu fi. Molt precís.
RAÚL DE TOMÁS (90’)
LETAL
Tenia una espina clavada des del partit del Camp Nou. Aquell dia va estavellar dues pilotes a la fusta i aquella espina ja és història perquè ahir sí que la va encertar. Quan va entrar Eric va ensumar sang i no va perdonar. Tretze gols en la lliga.
PUADO (90’)
COMPROMÈS
Perfilat a la banda dreta, amb la mirada més posada en les vigilàncies defensives que no pas cap a la porteria de Ter Stegen. Un soldat de Vicente Moreno. En els últims minuts va ser l’ombra de Dembélé per exigències del guió.
NICO (29’)
CASTIGAT
Esquitxat per les altes revolucions típiques d’un derbi. La seva picabaralla amb Piqué li va costar la vermella. Caràcter.
MORLANES (8’)
FERIT
La seva participació en el derbi va durar vuit minutets i gràcies. Va viure el gol d’RDT des de dins i poca cosa més. Lesió inoportuna.
FRAN MÉRIDA (20’)
TENDRE
No jugava un partit de lliga des del mes d’octubre. Amb la lesió de Morlanes, Vicente Moreno va decidir apostar per ell. Se li va notar certa falta de ritme.
F. CALERO (1’)
IMPOTENT
No afrontava el derbi amb les millors condicions físiques i no hauria jugat si Aleix Vidal hagués resistit. Impotent, com tot l’equip, amb el gol decisiu de Luuk.