Espanyol

Durán fa pinya al voltant de Moreno

Espanyol. El conseller delegat protegeix el tècnic, però dissabte l’equip juga una ‘final’ contra el Getafe

Núvols de tempesta a Cornellà. L’Espanyol continua acumulant mals resultats en aquest 2022 i l’ambient entre els aficionats blanc-i-blaus està cada dia més tens. Amb la desfeta a Vila-real són ja 8 partits els que acumula l’equip sense guanyar i viure una alegria, o 9, segons com es miri, perquè contra la Ponferradina en la copa es va superar l’eliminatòria però el resultat final després de la pròrroga va acabar sent un 1-1. Una classificació per penals agònica que tampoc acabaria servint de massa perquè posteriorment l’equip dimitiria de la copa al camp del Mallorca. Eliminació de la copa al marge, l’Espanyol continua sense obtenir la victòria en aquest 2022. Des de la visita a Mestalla en l’últim partit del 2021, que no suma els tres punts. La dada fa esgarrifar: dels últims 21 punts possibles en la lliga, l’Espanyol només n’ha sumat 3. Tres empats enmig del desert, dos dels quals, curiosament, contra equips com el Barça (2-2) i el Sevilla (1-1), dos dels quatre primers classificats.

La gota que ha fet vessar el vas per a molts aficionats ha estat la golejada encaixada a l’estadi de la Ceràmica per 5-1. Diego López després del partit ja va admetre que sentia vergonya. És un resultat molt dolorós. Rebre una maneta sempre costa d’assumir. De fet, l’Espanyol no perdia per un resultat tan sagnant des del setembre del 2017. L’últim cop que l’equip havia rebut cinc gols va ser al Camp Nou contra el Barça (5-0), en un partit en què Leo Messi va fer un hat-trick i també van marcar Luis Suárez i Gerard Piqué. Eren altres temps. Aleshores Quique Sánchez Flores era l’entrenador d’aquell Espanyol, curiosament el tècnic rival contra qui Vicente Moreno jugarà una nova partida d’escacs dissabte. El Getafe, impulsat des de l’arribada de Sánchez Flores, posarà de nou a prova un Espanyol que en cas de derrota faria encendre definitivament totes les alarmes. Han hagut de passar 215 partits entre aquella maneta de gols del Barça i la maneta rebuda a Vila-real. Ni tan sols l’Espanyol que va perdre la categoria fa dos anys va encaixar cinc gols.

El partit contra el Getafe és una final per a l’Espanyol. Una desfeta similar a la de Vila-real deixaria en una situació límit Vicente Moreno, defensat ahir públicament per José María Durán. El conseller delegat del club fa pinya al voltant del tècnic i va posar la lupa en la plantilla. Vida extra per a Moreno, de moment.

Tres baixes al Getafe

El Getafe té tres baixes significatives per a la cita al RCDE Stadium. Damián Suárez i Carles Aleñá es perdran el partit a Cornellà perquè contra l’Alabès van veure la cinquena targeta groga i han de complir cicle. També es perdrà la cita per sanció el central Jorge Cuena, expulsat en l’anterior partit, tot i que el Getafe ja ha posat recurs contra la vermella que va veure.

LA DADA

215
partits
feia que l’Espanyol no encaixava 5 gols en un partit. Des del setembre del 2017 al Camp Nou (5-0)

Durán: “La solució està a dins la casa”

José María Durán va sortir ahir en defensa de Vicente Moreno en declaracions a Esport3. Ell considera que encara té crèdit i que està capacitat per tirar això endavant, millor que no pas buscar un revulsiu en el mercat: “La solució està a dins, la solució està a casa i tirarem això endavant. Ara volem evitar patir per salvar-nos i pretenem tornar a il·lusionar a la gent. La resta ho valorarem a final de temporada. Encara tenim al davant dotze partits, tres dels quals molt durs i nou més o menys accessibles. Ara comença la nostra lliga i cal centrar-se en això.”

Més dur va ser amb la plantilla, a qui va recriminar certa falta de caràcter: “L’actitud dels jugadors no va ser acceptable. Va faltar la tensió competitiva. Hauria preferit acabar amb dos expulsats i cinc grogues abans que perdre de la manera com ho vam fer diumenge. Vam marxar cap a casa tocats i hem d’exigir a tots els jugadors major competitivitat i responsabilitat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)