Espanyol

Un drama de visitant

Indignat pel desenllaç del partit contra la Real Sociedad que va perdre al minut 96 i de penal, l’Espanyol segueix sense respondre a domicili

El penal en l’última jugada, que va costar-li la derrota a l’Espanyol al camp de la Real Sociedad (1-0) acapara encara el què va ser l’enfrontament. “Durant la temporada s’ha parlat que els penaltets no es xiularan. No em sembla ni penaltet, no em sembla res. Per mi no hi ha dubte, no hi ha debat, no hi ha res”, va manifestar Vicente Moreno. “Òbviament, no és penal”, va indicar el protagonista de l’acció, Fernando Calero, a qui li van assenyalar falta a Mikel Merino dins de l’àrea. “Primer, li robo la pilota a baix i després, ell xoca amb mi per inèrcia. Abans de res, toco la pilota, per tant, mai a la vida pot ser penal”, va dir el central. “Pot haver-hi contacte perquè això és un esport de contacte. I el VAR com actua d’aquesta manera? El VAR diu que sí que hi ha contacte és penal. Jo crec que s’han precipitat a l’hora de xiular-l’ho”, va assegurar el dilluns capità, Lele Cabrera. Dins del vestidor blanc-i-blau doncs regnava l’indignació, pel desenllaç del partit, però la realitat és que l’equip va tornar a recollir una desfeta a fora, on no hi ha manera que ofereixi una versió competitiva. Les dades canten; 8 punts de 45 disputats a domicili, amb només una victòria en tot el campionat. Amb aquests números, estar gairebé salvat és una gesta.

Només quatre equips a la lliga han sumat menys punts de visitant, el Getafe (7) i el Rayo, el Llevant i l’Alavés (6). “Intentem fer el mateix que fem a casa, però els equips, normalment, treuen més punts a casa que a fora. Ens agradaria tenir millors números a fora, clar”, insisteix Vicente Moreno quan se li pregunta sobre el tema en roda de premsa. A fora no li surten les coses al conjunt periquito que només ha aconseguit guanyar un dia, l’últim de l’any 2021, al feu del València (1-2) en un partit que va remuntar en el tram final amb dianes de RDT (83’) i de Puado (88’). Dilluns, polèmiques a banda, ja que els blanc-i-blaus van reclamar un penal de Loren en la primera part, mentre que a la Real li van anul·lar un gol en la segona, la versió que va oferir l’Espanyol va ser nefasta, en la línia del què fa de visitant. Molt endarrere, sense ser capaç de sortir del seu camp i sotmès, no va oferir arguments amb la pilota l’equip blanc-i-blau per fer albirar poder treure alguna cosa millor que un empat a zero. “No ens hem entregat al rival. Al davant teníem un equip amb molt de nivell i encara que tu el vulguis sotmetre, tenir la pilota, prendre-li, no és fàcil perquè no et deixen”, va justificar Vicente Moreno després del partit. “No perquè no ho vulguis fer. A la faceta defensiva hem estat bé i hem estat a punt de sumar un punt. M’hagués agradat tenir un 100% de possessió, que la Real no hagués tocat la pilota, però és un rival que té molt de nivell”, va assegurar el preparador de Massanassa.

Ara, queden 8 jornades per al final de lliga, i l’Espanyol no té encara lligada la salvació matemàtica, tot i tenir-la encarrilada. A domicili és urgent millorar, però els desplaçaments restants no son gens senzills; Atlético (es juga la Champions League), el Real Madrid (es juga el títol), i Alavés i Granada (es juguen la permanència).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)