Espanyol

Vicente Moreno ja és història

Espanyol. El club blanc-i-blau fulmina el seu entrenador i Rufete com a director esportiu, presenta Domingo Catoira com a nou cap de l’àrea esportiva i nomena Luis Blanco tècnic interí

Dia de compareixences a la sala de premsa del RCDE Stadium, i dia mogut per a l’Espanyol, que ha decidit fer un cop de timó i canviar els caps més visibles de la parcel·la esportiva. L’entitat blanc-i-blava va confirmar l’adeu de Vicente Moreno, el fins ahir tècnic del primer equip, i també va anunciar que Rufete no continuaria com a director esportiu. A més, Domingo Catoira, que ha estat secretari tècnic del club en els darrers dos anys, ha estat promocionat i nomenat substitut de l’exjugador professional. De moment aquests són els canvis més significatius per fer foc nou en l’aspecte esportiu, i Luis Blanco, fins ara entrenador del filial, assumirà la direcció tècnica del primer equip en les dues jornades que li queden per disputar del campionat.

“Ha merescut la pena aquest procés de dos anys; marxo amb la satisfacció d’haver assolit els objectius. Si aneu tots agafats de la mà teniu un marge de creixement molt gran. Moltes gràcies i visca l’Espanyol”, amb aquestes paraules deia adeu Vicente Moreno com a entrenador del conjunt periquito. El valencià va acomiadar-se del seu càrrec amb elegància i el convenciment d’haver-ho fet el millor possible, primer per haver portat l’equip de nou a primera i, després, per haver aconseguit enguany una permanència que, si bé va ser matemàtica fa tres dies, estava encarrilada des de feia més d’un mes: “Faltant vuit o nou jornades, ho teníem ja fet, i això té avantatges i inconvenients. Com que ho hem aconseguit tan fàcil, no s’ha valorat prou”, admetia el de Massanassa, que va comparèixer acompanyat dels seus inseparables Dani Pendín i Dani Pastor.

Catoira agafa les regnes

El flamant director esportiu va arribar a l’Espanyol el 2020, amb l’equip a punt de confirmar el descens a segona i avalat per les seves feines en la secretaria tècnica del València i el Valladolid. El nou timoner de l’àrea esportiva té clares les directrius que ha d’agafar el nou projecte: “Més enllà de millorar en el tema classificatori, hem d’intentar il·lusionar l’afició. Que hi hagi sinergies per així aconseguir objectius per damunt dels establerts d’entrada. Volem que els nostres aficionats se sentin identificats amb l’equip, i viceversa”, deia Catoira, nascut a Évian-les-Bains fa 49 anys.

El director esportiu tindrà com a primera missió, i la més importat, escollir un nou entrenador per al primer equip. Encertar bé la persona ideal per al perfil desitjat marcarà el futur de Catoira en el seu nou càrrec: “Tenim clar el perfil de l’entrenador. Esperem que estigui amb nosaltres el més aviat possible. I que torni a il·lusionar l’afició, que entengui l’essència del club i que l’amplifiqui a través d’una filosofia de joc. No hem de tenir pressa, sinó encert”, explicava el nou màxim responsable, que agraïa al director general Mao Ye, al seu costat durant la presentació, l’oportunitat que li brindava el club: “Venir a l’Espanyol amb el club gairebé descendit a segona i en plena pandèmia al final ha estat la millor decisió possible. Espero correspondre, amb treball, aquesta oportunitat que em dona el club”.

A falta d’escollir un nou entrenador com la figura bàsica del nou projecte, el fins ara tècnic del filial, Luis Blanco, assumirà la banqueta del primer equip. L’Espanyol B estarà immers properament en el play-off a primera FEF i en l’última jornada de lliga, que es disputa íntegrament diumenge, defensarà la segona posició.

L’Espanyol aspira a créixer en tots els sentits. Hi haurà recursos, però seran limitats
Mao Ye
director general de l’espanyol
Esperem que el nou entrenador torni a il·lusionar l’afició i que n’amplifiqui l’essència en un estil
Domingo Catoira
director esportiu de l’espanyol
Ha merescut la pena aquest procés de dos anys, estic satisfet d’haver assolit els objectius
Vicente Moreno
Exentrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)