Espanyol

Catoira: ““Em sap greu no haver pogut donar al tècnic tot el que volíem””

El director esportiu de l’Espanyol, Domingo Catoira, és un dels protagonistes del tancament del mercat, sense haver pogut fitxar el central i l’extrem que Diego Martínez demanava, i amb Raúl de Tomás mantenint-se a l’equip a contracor. Catoira n’ha parlat en una roda de premsa, posterior a la presentació de Martin Braithwaite.

L’últim dia

“Prioritzàvem la qualitat al número. I hi havia com a factor també el romanent econòmic. Hi ha dues operacions que cauen, independentment de Raúl de Tomás. En el cas del central, el club canvia les peticions quan estava tot tancat. Hi havia altres possibilitats, però prioritzàvem el nivell”, ha explicat el director esportiu. “Clar que hi ha altres jugadors, i encara n’hi ha avui de lliures, però creiem que no reuneixen el perfil per entrar a l’Espanyol”, ha afegit. “Per descomptat que tinc insatisfacció pel final d’ahir. Però crec en el que s’està fent. S’està construint una cosa molt important, veig com treballen tots i tenim el millor conductor. Si em sap greu és no haver pogut donar-li-ho tot, independentment de vendes.”

“La planificació és consensuada. L’últim dia, si no es reuneixen totes les condicions, l’entrenador i jo mateix decidim no fitxar per fitxar, en una posició determinada.”

Diego Martínez, enfadat

“El grau d’enfadament que pugui tenir Diego, per part meva és benvingut. Va assumir el repte de dur el club a un altre nivell d’exigència. Tinc el punt d’insatisfacció de no haver pogut completar tot el que volia. Demà li passarà, és un animal competitiu”.

“Insisteixo que tinc certa insatisfacció personal de no haver pogut acabar de completar el puzle, que ens hauria donat més estabilitat.”

Raúl de Tomás

“Amb Raúl hi he parlat, és obvi que no és el seu millor moment. Està afectat. És un actiu de l’Espanyol. Ell ens va demanar que escoltéssim l’única oferta formal que va arribar, que per ell era una necessitat, i el club va entendre que l’havia d’escoltar. No era l’adequada i no es va acceptar.”

“Queden mercats alternatius i no ens hem plantejat aquesta situació.”

Per què vol marxar RDT?

“Crec que és una pregunta més per al jugador. Per part nostra, hi he tingut una conversa curta, és jugador de l’Espanyol i la nostra obligació és ajudar-lo, primer perquè es recuperi de la lesió i es reintegri a l’equip. També depèn de la seva predisposició.”

“Ningú està per sobre del col·lectiu. Aquest projecte neix de la col·lectivitat. Tothom qui vulgui afegir-s’hi remarà i ens ajudarà. Qui no, no hi tindrà lloc”.

Al gener

“No hi ha hagut temps per parlar de manera profunda sobre això, amb Raúl. Ha estat més una conversa personal. Queda molt temps fins al mercat de gener.”

El balanç

“El nostre punt de partida és que s’havia de fer una revolució. Sense haver de fer una gran venda. I per això l’hem feta. Hi ha hagut 17 sortides i 10 entrades més la recuperació de Pol Lozano. Això necessita temps, sens dubte, i resultats. La primera decisió és l’arribada d’un dels millors entrenadors, que està alineat amb això.”

Calero i Cabrera, renovats

També ha intervingut el director general de l’Espanyol, Mao Ye. “L’objectiu és fer la millor plantilla possible. El fracàs seria tenir un jugador pendent d’inscriure. Tot ha ajudat a ampliar el límit salarial. En l’inici de mercat, estàvem en una situació força pitjor.” El director general també ha reconegut que han allargat el contracte de Calero i Cabrera –un dels mecanismes per tenir més marge salarial–, tot i que encara no ho han fet oficial. “Entenc la preocupació i l’exigència de l’afició, però no crec que hi hagi cap dubte del compromís del president”, ha afirmat Mao Ye. “Aquí sempre s’ha treballat amb transparència”, ha dit el director general, que no entendria que l’entrenador se sentís enganyat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció