Espanyol

En alerta vermella

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau només ha sumat una victòria en sis partits disputats, i ja ha caigut a la dissetena posició, amb els mateixos punts que el Valladolid, en zona de descens

L’Espanyol no aixeca el cap, i la confiança de l’equip va minvant jornada rere jornada. Diumenge, els blanc-i-blaus van tornar a ensopegar. Aquest cop contra la Real Sociedad al Reale Arena. És a dir, a domicili, on havien aconseguit sumar els únics quatre punts que tenen. Aquesta va suposar la primera derrota lluny de l’RCDE Stadium, però no la primera que arriba després de greus errors defensius. I és que d’ençà que ha començat el curs, els periquitos tenen una relació molt estreta amb l’errada, que els està condicionant els resultats, la confiança i el joc.

Contra el conjunt basc, Diego Martínez va canviar de sistema, en un intent a la desesperada per evitar rebre més gols. El tècnic espanyolista va alinear una defensa de cinc per protegir-se al darrere i fer-se forts en la seva àrea. Però ni així hi va haver manera. Els errors individuals en defensa van tornar a marcar el destí del partit. Si contra el Sevilla l’assenyalat va ser Leandro Cabrera, aquest cop els protagonistes van ser Álvaro Fernández i Vini de Souza. El porter va regalar la primera diana a Sorloth, després de pecar d’excés de confiança en el refús d’una pilota. El 2 a 1 definitiu també va arribar amb una altra pífia. Vinicius Souza va perdre la pilota davant Mikel Merino, i aquest va posar en safata el gol de Brais Méndez. Dos errors majúsculs que els van portar a encaixar la quarta derrota de la temporada en només sis partits de lliga disputats. Aquests pobres resultats l’han situat en la part perillosa de la classificació. Ara mateix, els espanyolistes són quarts per la cua, amb els mateixos punts que el Valladolid, que està en zona de descens. A més, l’Espanyol és el quart equip de la competició que més gols ha encaixat (12), darrere del Celta (13), Cadis (14) i Elx (16). Aquests pèssims números suposen la pitjor arrencada dels blanc-i-blaus des de la temporada 2012/13, quan eren cuers amb només un punt.

Ara, amb l’aturada de seleccions, el conjunt periquito disposarà de dues setmanes que han de servir per reflexionar i treballar de valent per mirar de canviar aquesta imatge tan poc convincent que han mostrat fins ara. “Com millorar? Amb confiança, correccions i molta feina. Necessitem créixer. Som conscients de la realitat que tenim i hem de continuar remant molt. Està sent dur”, va declarar Diego Martínez després del partit contra la Real. El defensa Fernando Calero també té clar quin ha de ser el camí a seguir: “En la nostra àrea necessitem que passin menys coses, i en l’àrea rival hem de ser més eficaços. Si ho aconseguim, això canviarà la pel·lícula.”

LES REACCIONS

Com millorar? Amb confiança, correccions i molta feina. Necessitem créixer
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
En la nostra àrea han de passar menys coses, i en l’àrea rival hem de ser més eficaços
Fernando Calero
defensa de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)