Espanyol

Cal fer dues parts bones

Espanyol. En aquest inici de lliga, els jugadors de Diego Martínez no aconsegueixen mantenir un bon ritme de joc durant tot el partit i només han sumat una victòria, contra l’Athletic

L’Espanyol només ha sumat 4 punts dels 18 possibles en les primeres cinc jornades de la lliga 2022/23 i se salva per ben poc d’ocupar un dels llocs de descens. Si només depengués d’ells mateixos, ara per ara, els periquitos firmarien perquè els partits duressin una sola part, perquè 90 suposen una eternitat per als de Diego Martínez.

Fer dues meitats decents és l’assignatura pendent en aquest nou projecte comandat pel tècnic gallec, no tant pels números com per les formes. De fet, les estadístiques mostren que l’Espanyol ha encaixat més gols i n’ha marcat menys en les primeres parts, però assistint als partits es fa evident que, en tornar del descans, als periquitos els falten forces per volar.

Potser les paraules del mister no són prou motivadores o no s’acaben d’entendre, però els jugadors salten al terreny de joc amb la sensació que el camp fa pujada. És cert que trobar una dinàmica d’equip positiva és un gran repte en tot inici de competició, però els errors no són tan propis d’aquestes dates.

El conjunt blanc-i-blau no pot al·legar encara un excés de compromisos consecutius com a explicació per a la davallada física i mental que deixa palesa sempre en alguna de les parts, i, per altra banda, queixar-se d’una plantilla incompleta emulant Ronald Koeman amb una idea derrotista com “és el que tenim”, està vist que és del tot perjudicial a mitjà termini.

Radiografia del curs

En l’estrena de la temporada contra el Celta, l’Espanyol va dominar el partit fins al gol d’Aspas, a segons del descans. Un cop dur que l’equip no va saber afrontar tot i poder salvar un punt amb l’empat a 2 final. En la prèvia del debut a casa contra el Rayo, Diego Martínez va demanar “el rendiment de la primera part a Balaídos, mantenint la mentalitat de tot el matx”, però el guió va seguir la mateixa tònica, però amb un desenllaç fatal de 0-2, quan la victòria era l’opció més creïble, després de protagonitzar fins a una desena d’ocasions clares de gol.

Amb aquest panorama, l’enfrontament contra el totpoderós Madrid semblava sentenciat, però els periquitos van marxar al descans amb el marcador 1-1, una esperança que Benzema va esvair amb un doblet a les acaballes. Després del hat-trick de desenganys, la visita a San Mamés va ser l’excepció, ja que l’equip blanc-i-blau se’n va endur la victòria, però tampoc va aguantar fresc tots els minuts reglamentaris.

Cornellà va rebre un Sevilla a la corda fluixa que igualava el seu pitjor començament de la història en la lliga. En la segona part, l’Espanyol va retallar les distàncies amb una diana de Braithwaite al minut 62, però el desencert de la línia defensiva durant el primer temps, en què va encaixar tres gols, va sentenciar el conjunt local a una nova derrota. En l’últim partit abans de la parada de seleccions, igual. La Real no va notar pressió del rival i va guanyar 2-1.

LES DADES

4
punts
dels 18 disputats. L’Espanyol és 17è de la classificació, un esglaó per sobre del descens.
1
victòria.
La sort del debutant la va tenir Braithwaite marcant un gol que valia tres punts.