Espanyol

Un error d’Álvaro Fernández evita la victòria de l’Espanyol contra el València (2-2)

L’Espanyol ha aconseguit aquesta tarda sumar el primer punt de la temporada a l’RCDE Stadium (2-2). Després de les derrotes contra el Rayo Vallecano, el Real Madrid i el Sevilla, avui han empatat contra un València que ha estat superior. Tot i així, és un empat que sap a poc. Els gols de Joselu i Darder havien capgirat la diana inicial de Gabriel Paulista, però un error d’Álvaro Fernández en el tram final de partit ha tornat a condemnar a l’Espanyol.

L’Espanyol ha estat el dominador en els primers compassos, i és que han sortit amb un ritme frenètic, amb la idea clara de jugar a camp contrari i buscar amb insistència la porteria rival. Per moments han aconseguit tancar als valencianistes a la seva àrea. En el minut 4, Puado ha fet el primer xut entre els tres pals, que ha pogut aturar sense problemes Mamardashvili. El València ha respost en el 9’, quan Cavani ha estat a punt de caçar una pilota dins l’àrea, i en la següent jugada, de contraatac, Álvaro Fernández ha estat providencial aturant un mà a mà amb Lino. Tot i aquests dos avisos dels de Gattuso, els espanyolistes han intentat continuar amb el setge ofensiu, però, davant la defensa ben posicionada dels visitants, els ha costat trobar espais per generar ocasions clares de perill. En canvi, el València amb molt poc generava molt perill, i Cavani l’ha tornat a tenir en el 13’ amb un xut des de la frontal que ha marxat desviat. Els periquitos han tornat a reaccionar ràpidament. Al quart d’hora de joc, Braithwaite ha recuperat una pilota en camp propi, i ell mateix ha arribat a l’àrea per fer una potent rematada que ha tornat a aturar el porter visitant. Amb el pas dels minuts, la intensitat dels espanyolistes ja no ha estat la mateixa, i el València ho ha aprofitat per començar a agafar protagonisme amb la pilota i portar el ritme del joc al seu terreny. En el 23’ Lino ha tornat a avisar amb una potent rematada. En l’últim quart d’hora de la primera part, el ritme ha anat clarament a la baixa, i cap dels dos equips ha disposat de cap ocasió clara per obrir el marcador. Així doncs, s’ha arribat al descans amb l’empat a zero en l’electrònic per la poca contundència en els metres finals d’ambdós conjunts.

A la represa, gerro d’aigua freda per l’Espanyol. En el 53’, Gabriel Paulista ha avançat al València amb una rematada de cap a la sortida d’un córner que ha entrat fregant el pal esquerre de la porteria defensada per Álvaro Fernández. L’Espanyol, tot i que feia estona que no estava inquietant la porteria rival, ha aconseguit reaccionar i posar la igualada en el marcador amb una rematada molt ben col·locada de Joselu des de dins l’àrea (56’). Aquesta diana ha donat ales als de Diego Martínez, que poc després han estat a punt de fer el segon amb una doble ocasió. I en el 67’, Joselu, amb tot a favor, ha perdonat des de l’àrea petita amb un xut que ha sortit per sobre el travesser. En el 82’ l’RCDE Stadium ha embogit gràcies a un golàs de Sergi Darder des del balcó de l’àrea. El València s’ha posat nerviós, i en la següent jugada Marcos André ha estat expulsat per vermella directa. Aquesta superioritat ha durat poc, ja que Braithwaite, en el temps afegit, també ha estat expulsat. A les acaballes del partit, altre cop, un error, aquest cop del porter, ha significat l’empat en el marcador. Cömert ha xutat com ha pogut des de fora de l’àrea i, Álvaro Fernández, pensant que la rematada anava fora, se l’ha menjat. Al final, empat que té regust a derrota.