Espanyol

Contra el passat més recent

Espanyol. Denis Suárez va ser apartat del Celta, el club de la seva vida, pel president Carlos Mouriño. Demà, amb una altra samarreta, el migcampista gallec s’enfrontarà als seus excompanys

Poques coses fan més il·lusió a un futbolista que poder vestir la samarreta del club del qual és aficionat. Aquell equip que va començar a seguir des de petit, per tradició familiar o per pur sentiment. Denis Suárez va néixer a Salceda de Caselas (Pontevedra), però des de petit va començar a seguir el Celta, fins que el 2009, amb 15 anys, va entrar a formar part de les categories inferiors. Ràpidament va destacar a Vigo i el Manchester City va trucar a la seva porta. Va passar pel Barça B, el Sevilla i el Vila-real fins que va fitxar pel Barça, on no es va consolidar i va acabar marxant cedit a l’Arsenal. Fins que el Celta va tornar a aparèixer a la seva vida.

El club gallec va pagar uns setze milions per recuperar una de les seves promeses, que ja havia madurat futbolísticament i també com a persona. Va fitxar per quatre anys. Tornava a casa i ràpidament es va convertir en un titular indiscutible. Les coses anaven bé per a Denis, fins a principis del curs passat. El president del Celta, Carlos Mouriño, va frenar la seva renovació després d’acusar el futbolista d’interferir en la marxa de Bryan Bugarín, de 12 anys, al Madrid. D’aquí, a ser apartat de l’equip. El 21 de maig del 2022, el migcampista va jugar el seu últim partit amb el club de la seva vida.

Inactiu durant tota la temporada, Denis Suárez va trobar una sortida en el darrer dia del mercat d’hivern. L’Espanyol el va acollir en el procés de tornar a sentir-se futbolista. D’entrenar-se sabent que no jugaria, a fer-ho lluitant per un lloc en l’onze titular. Les coses han tornat al seu lloc en la vida de Denis Suárez, però res no esborra la trista marxa del club que ell mateix va definir fa uns dies com el de la seva vida. Tot i això, ell està centrat en la nova samarreta que defensa i aquesta és la de l’Espanyol.

Denis, un futbolista a qui li agrada tenir la pilota, busca un lloc en l’onze de Diego Martínez. Fins ara, ha disputat els sis partits que han jugat els blanc-i-blaus des de la seva arribada. Suplent contra l’Osasuna i la Real Sociedad, ningú el va moure de l’onze contra l’Elx, el Mallorca i el Valladolid. Al Bernabéu va tornar a la banqueta i Gragera, una altra de les incorporacions de l’hivern, va ocupar el seu lloc. El de demà serà un partit especial per a Denis, que voldrà deixar enrere el passat més recent i dolorós.

FINAL TRIST

L’últim partit de Denis Suárez amb el Celta va ser el 21 de maig del 2022

Brian Oliván qualifica de “crucial” la visita del Celta

El lateral blanc-i-blau, que va descansar contra el Madrid, no veu exagerat afirmar que el partit de demà contra el Celta és una final: “Queden 13 partits, és una lliga molt igualada i hi ha deu equips per la part baixa. És un partit crucial. D’aquí a final de temporada ho seran tots.” Oliván confia en el fet de jugar a casa i creu que l’equip està àmpliament capacitat per salvar-se: “L’equip ha mostrat la seva millor cara davant les adversitats. Quan tenim aquests reptes sortim més motivats. El soroll de fora no ens afecta.” Finalment, va ser contundent: “El que cregui més en les seves possibilitats i el que cuidi més els detalls serà l’equip que se salvarà.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)