Espanyol

No lligar el sac, un mal endèmic

Espanyol. Els blanc-i-blaus han deixat escapar disset punts després d’anar al davant en el marcador

Manolo González ja sap el que costa guanyar un partit amb l’Espanyol. Després de fer-ho al camp del Saragossa en el seu debut (0-1), el tècnic va veure dissabte com se li escapava la victòria a casa contra el Tenerife (1-1). Gragera havia fet l’1-0 en el 84’ per fer justícia a la superioritat local, però en una acció d’estratègia Sergio González va fer l’empat definitiu en el minut 90. Dos punts que es van escapar de l’Stage Front Stadium i que es poden trobar a faltar al final de la temporada, sobretot després que l’Elx, que no va fallar ahir i va guanyar al camp del Llevant, obrís un forat de tres punts respecte als blanc-i-blaus consolidant la segona posició. L’Espanyol té una cosa a favor, i és que continua depenent de si mateix, però no es pot permetre gaires ensopegades més, sobretot ara que el Leganés i l’Elx han posat la directa.

Això de veure com se li escapen punts a l’Espanyol en els últims minuts de partit no és una novetat. Al contrari. Un dels grans mals dels blanc-i-blaus aquesta temporada ha estat no tancar els partits quan semblava que ja tenien la victòria encarrilada. Ni Luis García a l’inici del curs, ni Ramis després, ni sembla que ara Manolo González, han aconseguit que l’Espanyol sigui un equip sòlid després de fer el més difícil: avançar-se en el marcador. I és clar, tenir la victòria al sac és positiu, però si no es lliga no val per a res.

Les xifres en aquest sentit són demolidores per a l’Espanyol. En les 32 jornades disputades fins ara els blanc-i-blaus han deixat escapar 17 punts en total després d’haver-se avançat en el marcador. Només sumant la meitat d’aquests punts, els periquitos serien líders i amb mig ascens a la butxaca.

Amb Luis García es van escapar dos punts en la primera jornada al camp de l’Albacete (1-1 en el 93’) i a casa contra l’Eibar (2-2 en el 98’). Amb Ramis a la banqueta l’Espanyol també va acabar empatant després d’avançar-se en el marcador al camp de l’Osca (1-1 en el 78’), a casa contra el Saragossa (1-1 en el 73’), al camp de l’Andorra (1-1 en el 83’) i al camp de l’Alcorcón (1-1 en el 76’). A més, el tarragoní va viure la primera i única remuntada en contra en la derrota per 3-2 al camp de l’Eldenc després d’anar guanyant per 1-2 (2-2 en el 45+14’ i 3-2 en el 55’). Dissabte, l’1-1 definitiu del Tenerife al minut 90 va acabar de construir aquesta llosa.