Espanyol

L’Espanyol punxa a casa contra un Andorra desacomplexat (1-1)

Els blanc-i-blaus, que no troben la fluïdesa amb pilota en l’últim terç, no passen de l’empat davant el conjunt tricolor i s’allunyen dos punts de l’ascens directe

L’Espanyol no passa de l’empat (1-1) a l’Stage Front Stadium davant l’Andorra, enfonsat a la cua de la taula, veu com se li allunya dos punts la segona plaça que dona l’ascens directe i tampoc pot retallar-ne al líder, el Leganés, que divendres va empatar a Tenerife (0-0) i es manté a quatre punts. La reacció a la segona meitat, iniciada amb el gol de Braithwaite (52’), ha quedat a mitges i el conjunt perico, que ara ocupa la quarta posició, ha fallat en un dia en què els tres punts eren una obligació.

La primera part ha estat marcada per la lesió de Nico Melamed abans de la mitja hora de joc. Als de Manolo González, avui sancionat per l’expulsió a Leganés, els ha costat molt generar ocasions més enllà d’accions a pilota aturada, i els andorrans han monopolitzat les escasses arribades de perill, fet que ha obligat Joan García a intervenir unes quantes vegades.

Just després de l’entrada al camp d’Aguado per la lesió de Melamed, Iván Gil, que havia avisat minuts abans amb un xut potent aturat en dos temps per Joan García (22’), ha aprofitat una passada des de la frontal de l’àrea de Rubén Bover per obrir la llauna amb una rosca al primer toc buscant el pal llarg inapel·lable pel porter local (0-1, 29’).

El primer xut dels catalans, obra de Puado, no ha arribat fins al 34’, i malgrat que només ha servit per provocar un córner, ha esperonat mínimament una parròquia blanc-i-blava que al descans ha fet saber als seus jugadors que no estava satisfeta ni amb la producció ofensiva de l’equip ni amb el resultat (0-1). A la mitja part, els de Ferran Costa havien registrat quatre rematades entre els tres pals. L’Espanyol, cap.

A la represa, una acció aïllada d’Omar per banda dreta ha acabat amb una centrada que Braithwaite, màxim golejador de la categoria (19), ha engaltat a la perfecció per posar les taules al marcador i tornar a veure porteria cinc partits després (1-1, 52’). Més tard, l’atacant danès ha estat a punt de completar la remuntada en rematar una altra centrada, aquest cop provinent del carril esquerre, però el seu xut ha topat amb el pal. Tot seguit, Puado n’ha tingut una de molt clara, però no ha pogut connectar bé amb la pilota dins l’àrea (62’).

No obstant això, l’Andorra, que ha fet mèrits per marcar el segon i ha estat ben a prop de fer-ho amb un xut encreuat de Karrikaburu que ha sortit llepant la fusta, ho ha continuat provant amb insistència amb accions ofensives que han compromès la defensa local en més d’una ocasió, però Joan García ho ha evitat amb un bon ventall d’aturades.

Els blanc-i-blaus, que al temps afegit han reclamat penal per una empenta de Petxarroman sobre Gragera dins l’àrea que ni l’àrbitre ni el VAR han assenyalat, ho han intentat al tram final amb més cor que cap, però els ha mancat fluïdesa amb pilota en l’últim terç i han patit de valent per neutralitzar un Andorra que ha vingut a Cornellà a buscar el triomf sense complexos. Tot i el mal resultat, l’Espanyol encadena la desena jornada sense perdre (4 victòries i 6 empats) i allarga fins als 12 partits la seva ratxa d’imbatibilitat a casa, on només ha patit una derrota aquest curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)