Espanyol

Javi Puado val or

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau guanya a El Molinón per la mínima, colpeja primer en l’eliminatòria i haurà de defensar el 0-1 dijous a Cornellà

Sporting 0 Espanyol 1

SPORTING GIJÓN:Rubén Yáñez, Guille Rosas, Pablo Insua, Diego Sánchez, Cote, Hassan (Varane, 85’), Roque Mesa (Nacho Méndez, 85’), Rober Pier (Christian Rivera, 59’), Gaspar Campos (Fran Villalba, 67’), Otero i Mario González (Vícotr Campuzano, 67’).RCD ESPANYOL:Joan García, El Hilali, Calero, Cabrera, Pere Milla (Brian Oliván, 57’), Jofre Carreras (Salvi, 57’), Keidi Bare, Gragera (Rafel Bauzà, 94’), Nico Melamed (Álvaro Aguado, 78’), Javi Puado (Gaston Valles, 94’) i Braithwaite.GOLS:0-1 (88’) Javi Puado.ÀRBITRE:González Esteban. T.G.: a Guille Rosas, Víctor Campuzano, Cabrera, Calero, Gragera, El Hilali i Brian Oliván. T.V.: a Sergi Gómez, estant a la banqueta per haver protestat (90’).

L’Espanyol ha trigat 268 minuts a marcar un gol a Rubén Yáñez aquesta temporada. No ho havia fet en els dos partits de la lliga regular i ahir va trigar 88 minuts de partit a aconseguir-ho. Tot el que és bo es fa esperar. Gol el dia indicat. El gol de Javi Puado a El Molinón val més or que no pesa i pot acabar sent decisiu per situar l’Espanyol en la final del play-off d’ascens. Per ara és l’únic equip dels quatre aspirants a pujar a primera que ha aconseguit marcar en aquest primer acte de les dues eliminatòries. Fernando Calero havia previst un partit difícil i en els dies previs havia firmat el 0-1. Desitjos complerts, perquè aquest és el resultat que haurà de defensar dijous l’Espanyol a Cornellà.

Calero també havia dit que qualsevol error en aquest tipus d’eliminatòries pot penalitzar molt, i això va passar a l’Sporting, perquè la pèrdua de pilota en la sortida en l’acció del gol li va costar molt cara. Error del jugador de l’Sporting o mèrit d’Omar El Hilali en la pressió, perquè el lateral de l’Espanyol va ser atrevit fent el pas endavant, va mossegar i es va emportar una pilota en el duel directe que acabaria amb premi. La recuperació de pilota va ser clau per activar la jugada i Braithwaite i Puado hi van posar la resta. El danès ha quedat sense Eurocopa, però l’alegria d’un ascens podria compensar. De moment ahir va ser seva la passada del gol. Va conduir, hi va posar la pausa necessària i va cedir una gran pilota per al moviment a l’espai i en diagonal de Javi Puado a l’esquena del central. Després el davanter català va driblar Rubén Yáñez i va enviar la pilota a la xarxa. L’Espanyol colpeja primer.

Deu minuts abans del gol, Braithwaite va tenir una clara oportunitat per marcar, però Yáñez aquest cop sí que va estar encertat (77’). També Omar El Hilali ho havia provat amb un xut des de fora l’àrea que va marxar per poc (64’). En la primera meitat, la millor oportunitat de l’Espanyol havia estat per a l’autor del gol, però en aquella ocasió Javi Puado va rematar massa alt després d’una bona connexió amb el seu soci d’atac, Martin Braithwaite (25’).

L’entrada de Brian Oliván per Pere Milla abans del minut 60 va anar bé a l’Espanyol, perquè l’exjugador de l’Elx va patir moltíssim en els primers 45 minuts per contenir Hassan en aquella banda. L’extrem de l’Sporting va ser el millor del seu equip. Joan García també va aparèixer en moments decisius. Grandíssima aturada en el minut 14 per desfer el xut de Gaspar Campos, després d’una gran passada de Hassan.

Aconseguir frenar el dorsal 21 de l’Sporting serà un dels aspectes a treballar de cara al partit de dijous, un segon assalt que es perdrà Sergi Gómez, expulsat per haver protestat estant a la banqueta.

L’Espanyol no havia marcat mai contra l’Sporting en la lliga i, 268 minuts després, el gol de Puado fa somiar
La ratxa de disset partits sense perdre és molt bona i ens dona molta energia positiva
Javi Puado
DAVANTER DE L’ESPANYOL
Hem fet un molt bon partit. El 0-1 és importantíssim i ara haurem de fer bo el resultat a casa, davant la nostra afició