Espanyol

Manolo, enmig de la tempesta

Espanyol. El tècnic fa la posada en escena després de confirmar-se la seva continuïtat per un curs més, en una roda de premsa molt tensa amb Mao Ye i Fran Garagarza, que fan balanç, en el punt de mira

Després de la tempesta, ve la calma. Això diu la dita, no aplicable a l’Espanyol. Perquè en el club periquito ha plogut molt aquesta temporada. I el temporal no s’atura. Va amainar amb l’ascens assolit i ara torna a ruixar. I fort. I és que fa només cinc dies de la festa a Cornellà, després de superar (2-0) l’Oviedo i certificar el retorn a la màxima categoria, semblen molts més, ja que en l’entitat blanc-i-blava continua el mal clima. Pujar, al final, era una obligació, i això no ha canviat el malestar d’una gran part de l’entorn, descontent amb la gestió del club, propietat de Chen Yansheng. De fet, durant el curs les protestes per part de l’afició cap al dirigent xinès s’han succeït.

I enmig d’aquesta tempesta, un home, Manolo González. Amb el tècnic sí que hi ha quòrum a tots els estaments, el tercer entrenador de la campanya, que ha comandat en 16 partits a l’equip a l’èxit i que ahir va aparèixer davant dels mitjans a la sala de premsa a l’Stage Front Stadium per parlar després que es confirmés la seva continuïtat. “Soc molt feliç”, va dir el preparador. “Vull que la gent estigui orgullosa de l’equip; algun dia no estarem bé, però sí que serem un equip recognoscible i competitiu”, va manifestar el preparador, que va representar ahir un respir, ja que va sortir just després de la intervenció conjunta de Mao Ye, conseller delegat, i Fran Garagarza, director esportiu, que van protagonitzar una compareixença d’allò més tensa amb certs punts de crispació.

Els dos executius, dos figures molt controvertides en la massa social periquita, es van sotmetre durant més d’una hora a l’escrutini dels periodistes presents, per fer balanç de curs, i van ser objecte d’algunes preguntes molt crítiques i, també, amb reflexions punyents entre mig, sobretot cap a Mao Ye. “Què volen fer amb l’Espanyol? Si no saben fer res, per què no el venen o per què no cedeixen la gestió a algú que en sàpiga?”, va etzibar Francesc Via, de La Grada. “No cal que em respongueu si no voleu perquè em mentireu a mi i mentireu a la gent”, va dir Javier de Haro, de Tiempo de Espanyol, que hi va afegir: “Heu fracassat absolutament.”

Mao Ye, per la seva banda, va fer poca autocrítica. “Aquest any hem pres correctament les decisions, si no no estaríem a primera divisió”, va explicar el CEO, que es va referir a les veus que demanen que marxi. “Jo em dedico a la gestió fins a l’últim dia que tingui la confiança de la propietat”, va continuar Mao Ye, que també va parlar de Chen Yansheng. “El president veu tots els partits en directe, sigui l’hora que sigui. Li preocupa el malestar de l’afició, però entén que és conseqüència dels resultats esportius i intenta fer el millor per revertir la situació”, va assegurar. Garagarza, en canvi, va ser més autocrític. “Jo he fet coses malament; quan prens 6.000 decisions al dia, t’equivoques”, va indicar el tècnic, que avançar que Keita Balde no continuarà, que el cas de Keidi Bare s’està estudiant i que s’aspira a renovar Martin Braithwaite i Javi Puado, que acaben contracte l’any que ve. “No és fàcil definir quants moviments calen. És evident que s’han de fer. No podem ser un club ascensor”, hi va afegir. “Per trobar l’estabilitat, hem de pujar un graó més i necessitem reforçar, invertir i encertar, tenint clar que hi ha una base de plantilla. No fitxarem 14 jugadors”, va concloure.

ELS PROTAGONISTES

Aquest any hem pres correctament les decisions, si no no estaríem a primera divisió
Mao Ye
cEO DE l’ESPANYOL
Vull que la gent estigui orgullosa, serem un equip recognoscible i competitiu
Manolo González
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Jo he fet coses malament. Quan prens 6.000 decisions al dia, t’equivoques
Fran Garagarza
DIRECTOR ESPORTIU DE L’ESPANYOL

Joselu posa rumb a Qatar

L’Espanyol va anunciar que el Madrid ha executat la clàusula de compra per quedar-se Joselu, que va jugar el curs passat al conjunt madridista cedit per l’entitat periquita. La maniobra, però, no és perquè Joselu continuï de blanc, sinó que el Madrid li facilita la marxa cap a Qatar. La clàusula de compra és d’1,5 milions d’euros, que és el que percep l’Espanyol del Madrid. El següent pas serà el traspàs del punta a l’Al Gharafa, amb el qual ja s’ha entès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)