Espanyol

Renyits amb el gol

Espanyol. L’equip blanc-i-blau ha estat l’únic equip de primera divisió que no ha marcat cap gol en la primera jornada de lliga, una dinàmica que arrossega de la pretemporada

L’Espanyol està renyit amb el gol. Les males sensacions que va desprendre l’equip en els cinc partits de pretemporada pel que fa a la parcel·la ofensiva es van acabar de confirmar en el primer duel de lliga contra el Valladolid. Al José Zorrilla, el conjunt orientat per Manolo González no només es va quedar sense marcar, sinó que ni tan sols va ser capaç d’inquietar la porteria rival. Un xut sec d’Irvin Cardona des de la frontal que va marxar fora per poc (75’) i una rematada desviada de Javi Puado (78’) van ser les úniques oportunitats que van tenir per igualar el gol de Raúl Moro.

La mateixa inoperància i grisor que es va poder veure en els tests de preparació per al retorn a primera. Només tres gols en cinc duels. Pere Milla va marcar en el minut 90 contra l’Osca (1-0), Gastón va rascar un empat davant el Sabadell amb un altre gol sobre la botzina aprofitant un greu error del porter local i Javi Puado va veure porteria en la derrota contra el Heidenheim (2-1). Uns problemes evidents en la producció ofensiva que cal resoldre ja per començar a sumar punts i sortir de la part baixa de la taula. En aquesta primera jornada, l’Espanyol és l’únic equip que no ha marcat.

Malauradament, és la història que es viu cada temporada. L’Espanyol encadena tres estius consecutius perdent els seus màxims golejadors. Raúl de Tomás va marxar el curs 2021/22 després de firmar 17 dianes, Joselu també va deixar l’entitat blanc-i-blava amb 17 gols (16 a la lliga i un a la copa) el 2022/23, i enguany ha estat el torn per a Martin Braithwaite, que va aconseguir veure porteria 22 cops a segona.

Fins ara, l’equip periquito se n’ha sortit perquè sempre ha trobat un substitut de garanties. Aquest any, els elegits per acompanyar Javi Puado, Pere Milla i Jofre al davant són l’argentí Alejo Véliz i el francès Irvin Cardona. Dos davanters que en els seus anteriors equips no han aconseguit grans xifres golejadores, però ara han aterrat a Cornellà-el Prat per marcar les diferències. El pes de l’atac recau en ells. “Vull fer gols, almenys deu”, va dir Cardona en la seva presentació. Que així sigui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)