Espanyol

Convençuts i sense por

Espanyol. Malgrat les tres últimes derrotes, l’equip manté la fe en la idea que els està fent competir i espera retrobar-se amb els tres punts a casa

L’Espanyol ha encaixat tres derrotes consecutives. Mai és un bona senyal, però cal ser conscient d’on i contra quins rivals s’han produït. Al Bernabéu, al Villamarín i contra el Vila-real a casa. El tram de calendari no és gens senzill i l’equip, malgrat acabar perdent, ha competit en tots aquests compromisos. Això permet que la falta de punts no enfonsi el grup ni el posi en una situació d’extrema preocupació. “L’equip està convençut, hi creu”, així de clar es va mostrar ahir Manolo González en la prèvia del partit contra el Mallorca.

L’Espanyol torna a l’RCDE Stadium per enfrontar-se amb els balears (14 h), un altre rival difícil. Segurament no al nivell dels tres anteriors, però ha fet un inici de campanya extraordinari amb Jagoba Arrasate al capdavant. El tècnic de l’Espanyol no va dubtar a elogiar-ho: “A mi no em sorprèn el rendiment. Tenen jugadors de nivell i fa temps que juguen junts, és una plantilla amb estabilitat, i Jagoba és un referent. No és casualitat la posició.” El Mallorca té el doble de punts que l’Espanyol i arriba a Cornellà després de tres victòries consecutives; les dues últimes, fora de casa. Ha guanyat tres dels quatre partits que ha jugat fins ara a domicili, als camps del Leganés, el Valladolid i el Betis.

La dinàmica de resultats ha fet que els blanc-i-blaus, igualats amb el Getafe i el Leganés, siguin els que marquen la permanència. Tot i això, falta un món. Manolo González no vol sentir a parlar d’urgències en la novena jornada: “En cap cas el partit és una final, és un partit important com tots els que juguem. Tots els preparem per guanyar-los. És important perquè encadenem tres derrotes i vèncer et reforça la confiança.”

Ningú està content quan el seu equip perd, però el com és molt important. “Hem mirat de reforçar els jugadors. No ens agrada perdre, però no em puc enfadar amb els jugadors; l’equip fa moltes coses bé”, reivindica el tècnic periquito. Tot i això, s’allunya del conformisme i deixa clar que han de millorar moltes coses: “La idea és minimitzar errades i deixar de concedir en accions evitables.” Pel que fa a la versió de l’equip en atac, necessita trobar l’efectivitat que va tenir en partits com el de l’Alavés i el Rayo. Més enllà d’això, Manolo espera que els jugadors tinguin més confiança i valentia quan els arriba la pilota a tres quarts de camp rival: “Necessitem perdre la por de fallar en aquesta zona; hem de tenir atreviment per provocar situacions de gol. Hi hem insistit tota la setmana.” El tècnic no podrà disposar avui de Cabrera. El central no s’ha pogut entrenar en tota la setmana pel petit trencament que es va fer al soli. Manolo va aclarir que, tenint en compte que ve aturada de seleccions, han optat per no forçar la màquina. L’uruguaià s’afegeix a la important baixa de Puado. “Sempre afecta quan un jugador d’aquest tipus no està en condicions de competir, però així d’altres tindran ocasió de demostrar que estan preparats”, va declarar l’entrenador, que no vol excuses.

Tot plegat, en un partit amb una connotació especial: el retorn de Sergi Darder. S’espera una rebuda força hostil per part de bona part del públic. “No em preocupa com respongui l’estadi amb ell; em preocupa que continuïn al nostre costat com fins ara”, va cloure Manolo.

2 Partits guanyats 4

1 Partits empatats 2

5 Partits perduts 2

7 Gols a favor 8

12 Gols en contra 6

LA PRÈVIA

En cap cas és una final. És important com tots els partits i perquè encadenem tres derrotes; guanyar sempre reforça la confiança
L’equip està convençut, hi creu. Estic content, els jugadors veuen que competim
Manolo González
entrenador de l’Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.