Espanyol

Europa, en suspens

L'organisme l'ha denegat en primera instància i reclama a l'Espanyol documentació addicional per jugar competicions continentals el curs vinent

El club té cinc dies hàbils per presentar els papers requerits

L'Espanyol encara no té la llicència UEFA, un tràmit obligatori per poder jugar la temporada vinent una competició continental. L'organisme europeu ha desestimat, en primera instància, la petició de l'Espanyol, al qual ha reclamat documentació addicional sobre pagaments pendents a tres exjugadors. Una quantitat de diners que seria al voltant de 300.000 euros. Fonts del club es van mostrar optimistes a aquest diari i van assegurar que tot forma part del procés i que en cap cas se'ls ha denegat la llicència UEFA com s'havia especulat a primera hora de la tarda d'ahir. El club té ara mateix fins dimarts per presentar la documentació en qüestió i solucionar aquest tema. La resolució del comitè de segona instància donarà el seu veredicte final abans del 30 de maig. Qui atorga aquestes llicències és la Federació Espanyola de Futbol que és l'organisme subsidiari de la UEFA a l'Estat. En aquest sentit, es dóna el cas que el Betis, tot i estar en concurs de creditors ha obtingut la llicència en estar al corrent de pagaments i també el Màlaga, que encara està pendent de la resolució del TAS. Altres equips com l'Espanyol, al qual s'han afegit el Rayo, el Valladolid, l'Osasuna, el Granada, el Saragossa, el Deportivo i el Celta encara estan pendents de la resolució de segona instància.

El mateix president de l'Espanyol, Joan Collet, explicava ahir a RAC1 el context en què es mou l'Espanyol. “No ens ha comunicat res. El que sí que és veritat és que això té un procés i et demanen una sèrie de documentació. Els comptes han d'estar bé i els tenim bé amb Hisenda, els clubs, la Seguretat Social i els jugadors. L'Espanyol ho compleix tot, però hi ha pendents petites quantitats a jugadors que ja no estan al club”, assenyalava el mandatari blanc-i-blau, que afegia: “Si els pagaments estan pactats i documentats no hi ha cap problema. Ens han donat uns dies més per portar la documentació corresponent als dubtes que tenen. Sabem què pot ser i no passa res més. Se n'ha fet un gra massa, de tot plegat”, confessava Collet, que també es queixava del tracte desigual entre clubs. “Estan donant llicències UEFA a clubs que estan en llei concursal. Els que no estem en llei concursal tenim més problemes.” Tot i això, el president blanc-iblau confia a anar a Europa. “Encara tenim il·lusions d'anar-hi. Això no s'ha acabat i no baixarem els braços. Contra el Madrid es va demostrar. Hem d'anar a totes mentre tinguem possibilitats d'anar a Europa.”

Les gestions de l'Espanyol per demanar la llicència UEFA es remunten al final de l'any passat, tot i que llavors eren la cua de la classificació. L'Espanyol veia en aquesta mesura una mostra per deixar patent que els seus comptes estaven en ordre i així ho segueixen pensant els òrgans rectors del club. De fet, Collet admetia que ara mateix el principal maldecap és l'economia. “Però això no vol dir donar la culpa als gestors anteriors, era la dinàmica que hi havia abans. Ara hem de ser rigorosos per força. Ens tocarà prendre decisions impopulars i que ens diguin que som ineptes”, argumentava el dirigent.

Ara l'Espanyol haurà d'esperar fins al 30 de maig per conèixer el veredicte sobre l'obtenció de la llicència UEFA. El club es podria trobar amb l'estranya incomoditat de veure com l'equip assoleix una plaça directa per anar a Europa, però que després no hi pugui anar per desajustos econòmics. La notícia es produirà hores abans de l'últim partit que s'ha de jugar, contra el Celta, a Balaídos.

EL PROBLEMA

La documentació requerida està relacionada amb pagaments a exjugadors

RESOLUCIÓ FINAL

El comitè de segona instància té fins al 30 de maig per donar el seu veredicte

JOAN COLLET

Sabem quins poden ser els dubtes i no hi ha res més. Se n'ha fet un gra massa, de tot plegat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)