Espanyol

Tensió amb Cornellà

Les relacions entre l'Espanyol i el consistori del Baix Llobregat tornen a evidenciar que la convivència està força deteriorada

L'Ajuntament reclama 1,4 milions per l'IBI i el club respon que se li deuen 2 milions

L'Espanyol i l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat van tornar a evidenciar, en les últimes hores, que les relacions entre les parts estan lluny de ser amistoses. El consistori, en veu del seu tinent d'Alcalde, Antonio Martínez Flor, va atacar l'Espanyol assegurant que el deute que manté l'entitat amb la ciutat és d'1,4 milions d'euros per impagaments de l'IBI, al qual s'ha d'afegir els 150.000 euros anuals que s'han de pagar, durant 20 anys, per finançar clubs de la ciutat. Una informació que recollia ahir el digital LaPremsadelBaix, amb declaracions de Martínez Flor, i que va publicar l'Esportiu en la seva edició del 29 d'octubre passat. La famosa clàusula dels 150.000 euros es va gestar quan el club blanc-i-blau va aconseguir els terrenys de l'estadi i hi va incloure aquesta clàusula, per la qual pagaria 150.000 euros a l'any als clubs de Cornellà. En la primera temporada, tant el futbol com el bàsquet van rebre la quantitat acordada, però a partir d'aquí, res de res. L'Esportiu també informava aquell dia que en cap cas la cessió del Power 8 servirà per eixugar els deutes fiscals amb el consistori, com ahir va corroborar el mateix Martínez Flor a LaPremsadelBaix.

Resposta de Collet.

L'Espanyol, en la figura del seu president, Joan Collet, va donar la seva versió sobre les declaracions de Martínez Flor i en primer terme es va mostrar “molt sorprès” per com havia actuat el tinent d'alcalde, “ja que fa unes setmanes que n'estem parlant”. El mandatari blanc-i-blau també va mostrar la seva perplexitat pel moment triat, just després que l'Espanyol cedís el seu estadi “en un partit de futbol històric per a la ciutat i la UE Cornellà, en el qual l' Espanyol va obrir les seves portes perquè se celebrés aquest esdeveniment”.

No obstant això, Joan Collet va reconèixer que s'està negociant amb l'Ajuntament el pagament d'alguns impostos que no s'han fet efectius i lamentava “la realitat parcial de les negociacions” que exposava el polític. “Hi ha temes referents a la urbanització de l'Estadi i sobre els quals el club creu que té el deure de demanar més de 2 milions d'euros a l'Ajuntament de Cornellà. Mai se'ns ha ocorregut parlar-ne en públic ni parlar d'una demanda, i per això estic molt sorprès.”

El jerarca blanc-i-blau també va explicar que hi ha la voluntat de compensar els deutes recíprocs i que per això s'estava negociant en privat i mantenint tot tipus de negociacions. En aquestes converses privades es va parlar del pagament anual dels 150.000 euros. Un extrem que reconeix el mateix president, però, en converses privades amb el regidor Martínez Flor, es va acordar, verbalment, que es compensaria l'import d'aquesta quantitat amb la despesa que el club té en seguretat i dispositiu en el dia de partit al llarg de totes les temporades. Una quantitat que puja als 100.000 euros anuals i que afronta individualment el club. Collet intentava llançar un missatge conciliador al final del seu discurs, recollit pels canals informatius del club. “Cornellà i l'Espanyol es necessiten i per la nostra part mantenim les ganes de fer coses junts i asseure'ns per solucionar qualsevol tema”, va concloure.

Contraatac de Flor.

Martínez Flor tornava a escena a primera hora de la tarda negant algunes de les afirmacions de Collet a PericosOnline. “L'Espanyol com a tal va reclamar a l'empresa municipal Procornellà, no a l'Ajuntament directament, 2 milions d‘euros que es deurien al que és la Junta de Compensació, no al club, i nosaltres els hem dit que no tenen raó perquè es va compensar amb un acord de Junta. Però això no té res a veure amb el tema dels impostos. I sobre el que ha afirmat Collet que es gasten més de 100.000 euros en seguretat, jo no sé si els altres clubs els paguen, aquests dispositius; li vaig dir a Collet que estàvem disposats a parlar de com es feia i qui ho hauria de pagar”, va explicar el tinent alcalde.

En definitiva, ahir es va viure un nou capítol de les tensions entre l'Espanyol i la ciutat de Cornellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)