Esport i política

‘Ja n’hi ha prou’ es reunirà amb el govern per exigir canvis en la política esportiva

La plataforma demanarà l’aixecament de les restriccions i ajuts directes als clubs i entitats esportives de base

La plataforma ‘Ja n’hi ha prou’, molt activa contra les restriccions imposades al sector esportiu pel govern, farà un pas més en les seves reivindicacions en una reunió amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, dimarts vinent. Els representants de l’entitat, posaran sobre la taula, segons han explicat ells mateixos, les reivindicacions actuals de l’esport amateur i de base. Volen, a més, treballar en l’escenari posterior que es trobarà el món de l’esport, molt tocat, segons ells, per les restriccions imposades pel govern. A aquesta trobada, la Plataforma també ha convidat al vicepresident (amb funcions de president), Pere Aragonès i a la consellera de Presidència, Meritxell Budó,

La plataforma exigirà la fi de la criminalització de l’esport, el reconeixement de l’esport com a sector essencial, l’aixecament de les restriccions injustes i incoherents, el retorn a l’activitat de nens, nenes i jovent, així com ajuts directes als clubs i entitats esportives de base.

En aquest sentit, ‘Ja n’hi ha prou’ a exigeix al nou govern i a tots els partits polítics la creació inajornable de la conselleria d’Esports, la inversió del Govern en un 2% del pressupost, la tercera hora d’Educació Física i el reconeixement de l’esport com a servei de salut, educació, benestar i cohesió social, garantint l’accés a l’esport base a tots els nens i les nenes i joves menors de 16 anys de Catalunya. La Plataforma demana al nou govern un IVA superreduït i suport administratiu i legal als clubs amateurs.

Properes accions

Després de les mobilitzacions que va impulsar la plataforma arreu de Catalunya amb concentracions davant de les instal·lacions esportives i Ajuntaments, ja es treballa en noves i properes accions que es concretaran en els propers dies però que s’emmarcaran dins de les properes setmanes coincidint amb la campanya electoral dels partits polítics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)