Esport i política

La UFEC anuncia la convocatòria d’eleccions en el seu consell directiu

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha celebrat avui dilluns la seva assemblea general, en la qual s’ha anunciat la convocatòria d’eleccions en el consell directiu i mantenir els quatre punts essencials que segueixen sent les principals demandes de l’esport català.

El primer punt és la petició de declarar l’esport servei essencial; el segon, disposar d’una Conselleria d’Esports; el tercer, destinar l’1% dels pressupostos de la Generalitat a polítiques esportives. El quart i últim és impulsar l’aprovació de la nova Llei de l’Esport basada en la ILP (Iniciativa Legislativa Popular), actualment en tramitació al Parlament de Catalunya.

En l’assemblea, que ha estat telemàtica, han participat la pràctica totalitat de presidents i presidentes de federacions esportives. El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha presentat la Memòria d’activitats del curs passat, s’han aprovat el tancament de l’exercici econòmic del 2020 i la memòria d’actuació pel 2021. Quant a l’any 2020, Esteva ha destacat el treball fet per fer front a l’excepcionalitat permanent que ha viscut el sector arran de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19.

El president ha reivindicat els plans per a la recuperació econòmica de federacions i clubs presentats per l’entitat i les manifestacions per defensar l’esport com a servei essencial i en contra dels tancaments d’instal·lacions.

La UFEC gestiona instal·lacions esportives i inverteix tots els beneficis en el foment de l’esport a través de federacions i clubs. En aquest sentit, la fusió amb Eurofitness ha esmorteït en part l’impacte econòmic que han sofert les instal·lacions esportives que gestiona l’entitat.

Per aquest 2021 s’han establert quatre eixos principals de recuperació: el reforç en serveis a entitats, la digitalització, l’autonomia financera de les federacions i la llei de l’esport. En aquest sentit, Esteva ha destacat dos projectes estratègics que redefiniran el sector: una plataforma de continguts digitals propis OTT (plataforma over-the-top), ESPORTCAT.TV., al costat de la Conselleria de Polítiques Digitals de la Generalitat, amb una inversió total de 28,5 milions d’euros.

En quatre anys estaran instal·lades les 1.300 càmeres al llarg de 1.300 instal·lacions esportives catalanes amb uns 14,7 milions d’euros d’ingressos. L’altre projecte és el Parlem Lliga Catalana d’eEsports, que agruparà de forma conjunta la competició oficial de les modalitats de diferents federacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)