Esport i política

Anna Caula serà la secretària general de l’Esport

Esport i política. L’exentrenadora de l’Uni Girona deixa el Parlament per afrontar el repte de dirigir el departament d’esports del govern a la conselleria de la Presidència

Anna Caula (Girona, 1971) és l’esco­llida pel govern per ser la nova secretària gene­ral de l’Esport i l’Acti­vi­tat Física, com­plint amb el pri­mer desig de la con­se­llera de la Vice­pre­sidència, Laura Vilagrà, de nome­nar una dona com a pri­mer gest perquè aquesta sigui, en les seves parau­les, “la legis­la­tura de l’esport femení”. ERC ja ha comu­ni­cat que Caula aban­do­narà la vice­pre­sidència pri­mera del Par­la­ment, càrrec que l’havia dei­xat fora de la pri­mera llista de can­di­dats per a la secre­ta­ria. En l’entorn d’ERC el nom que sonava amb més força per al càrrec els últims dies havia estat el de Núria Picas, dipu­tada al Par­la­ment i excam­pi­ona del món de cur­ses de mun­ta­nya d’ultra­re­sistència.

El nome­na­ment ofi­cial tindrà lloc la set­mana vinent. Caula relle­varà Gerard Figue­ras (2016-2021) i no serà la pri­mera dona que ocupa el càrrec. La pri­mera a ocu­par-lo va ser Anna Pruna (2006-2011), també a pro­posta d’ERC durant el tri­par­tit. La giro­nina com­pleix el per­fil que busca Vilagrà ja que coneix de pri­mera mà l’esport català i específica­ment les pro­blemàtiques de l’esport femení. Va ser entre­na­dora de l’Uni Girona, equip amb el qual va pujar a la Lliga Feme­nina –una pio­nera a les ban­que­tes durant aquesta etapa–, i el va con­so­li­dar com un dels equips de referència. També va diri­gir selec­ci­ons de base de la fede­ració espa­nyola.

El seu salt a la política va tenir lloc el 2015, quan es va pre­sen­tar com a número 2 de la llista de Junts pel Sí al cos­tat de Lluís Llach. El 2017 va tor­nar a ser esco­llida, aquesta vegada dins la llista d’ERC, i va ser por­ta­veu del grup par­la­men­tari el 2018, i fa uns mesos va ser esco­llida vice­pre­si­denta pri­mera del Par­la­ment.

Més can­vis

El depar­ta­ment de la Vice­pre­sidència encara té feina per remo­de­lar la resta del depar­ta­ment d’esports de la Gene­ra­li­tat. Hi ha d’haver can­vis en la direcció del Con­sell Català de l’Esport, el Cen­tre d’Alt Ren­di­ment de Sant Cugat i en les dife­rents dele­ga­ci­ons ter­ri­to­ri­als, que hau­ran d’ocu­par càrrecs de con­fiança de la nova secretària. També s’ha de veure com entoma el nou govern i també la con­se­lle­ria de la Pre­sidència la can­di­da­tura olímpica Piri­neus-Bar­ce­lona 2030, un pro­jecte que ha lide­rat Gerard Figue­ras aquests últims anys. El secre­tari va adme­tre en una entre­vista en aquest diari que el pro­jecte es manté en l’acord de govern que es va nego­ciar entre ERC i Junts per Cata­lu­nya.

UNI GIRONA

Caula va conduir l’equip a la màxima categoria i el va consolidar a l’elit

Un sector tocat de mort per la pandèmia

Caula no arriba a la secretaria precisament en un moment fàcil, tot i que la pandèmia comença a remetre. El sector ha estat aquests últims mesos en peu de guerra, fins i tot la UFEC, per reclamar ajuts econòmics. En el punt de mira hi ha hagut el Procicat per les mesures de tancament d’instal·lacions, de prohibició de públic o de limitació de competicions. Entre les reclamacions que es fan hi ha la d’un major finançament (l’1 per cent del pressupost) i convertir l’esport en una activitat essencial. Moltes ajudes estan pendents de pagament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)