Esport i política

Anna Caula serà la secretària general de l’Esport

Esport i política. L’exentrenadora de l’Uni Girona deixa el Parlament per afrontar el repte de dirigir el departament d’esports del govern a la conselleria de la Presidència

Anna Caula (Girona, 1971) és l’escollida pel govern per ser la nova secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, complint amb el primer desig de la consellera de la Vicepresidència, Laura Vilagrà, de nomenar una dona com a primer gest perquè aquesta sigui, en les seves paraules, “la legislatura de l’esport femení”. ERC ja ha comunicat que Caula abandonarà la vicepresidència primera del Parlament, càrrec que l’havia deixat fora de la primera llista de candidats per a la secretaria. En l’entorn d’ERC el nom que sonava amb més força per al càrrec els últims dies havia estat el de Núria Picas, diputada al Parlament i excampiona del món de curses de muntanya d’ultraresistència.

El nomenament oficial tindrà lloc la setmana vinent. Caula rellevarà Gerard Figueras (2016-2021) i no serà la primera dona que ocupa el càrrec. La primera a ocupar-lo va ser Anna Pruna (2006-2011), també a proposta d’ERC durant el tripartit. La gironina compleix el perfil que busca Vilagrà ja que coneix de primera mà l’esport català i específicament les problemàtiques de l’esport femení. Va ser entrenadora de l’Uni Girona, equip amb el qual va pujar a la Lliga Femenina –una pionera a les banquetes durant aquesta etapa–, i el va consolidar com un dels equips de referència. També va dirigir seleccions de base de la federació espanyola.

El seu salt a la política va tenir lloc el 2015, quan es va presentar com a número 2 de la llista de Junts pel Sí al costat de Lluís Llach. El 2017 va tornar a ser escollida, aquesta vegada dins la llista d’ERC, i va ser portaveu del grup parlamentari el 2018, i fa uns mesos va ser escollida vicepresidenta primera del Parlament.

Més canvis

El departament de la Vicepresidència encara té feina per remodelar la resta del departament d’esports de la Generalitat. Hi ha d’haver canvis en la direcció del Consell Català de l’Esport, el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i en les diferents delegacions territorials, que hauran d’ocupar càrrecs de confiança de la nova secretària. També s’ha de veure com entoma el nou govern i també la conselleria de la Presidència la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030, un projecte que ha liderat Gerard Figueras aquests últims anys. El secretari va admetre en una entrevista en aquest diari que el projecte es manté en l’acord de govern que es va negociar entre ERC i Junts per Catalunya.

UNI GIRONA

Caula va conduir l’equip a la màxima categoria i el va consolidar a l’elit

Un sector tocat de mort per la pandèmia

Caula no arriba a la secretaria precisament en un moment fàcil, tot i que la pandèmia comença a remetre. El sector ha estat aquests últims mesos en peu de guerra, fins i tot la UFEC, per reclamar ajuts econòmics. En el punt de mira hi ha hagut el Procicat per les mesures de tancament d’instal·lacions, de prohibició de públic o de limitació de competicions. Entre les reclamacions que es fan hi ha la d’un major finançament (l’1 per cent del pressupost) i convertir l’esport en una activitat essencial. Moltes ajudes estan pendents de pagament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)