Esport i política

La UFEC reclama a l’estat que els recursos de l’elit arribin a la base, clubs i federacions catalanes

Els clubs i federacions autonòmics no es poden quedar enrere. Amb aquest esperit ha abordat la Unió de Federacions Esportives de Catalunya un seguit de trobades amb representants polítics estatals per introduir esmenes al projecte de Llei de l’esport estatal, en tramitació parlamentària.

Al llarg de la setmana passada, Gerard Esteva, president de la UFEC, va traslladar al president de la Comisión de Cultura y Deporte del Congreso, Agustín Zamarrón, del PSOE, i a Javier Merino, del Partit Popular, la necessitat que els recursos de l’elit arribessin a l’esport de base.

Aquesta demanda, formulada juntament amb els presidents de les unions de federacions de Castella la Manxa i Madrid, es pot materialitzar en la nova llei fent que part dels drets audiovisuals vagin a federacions i clubs autonòmics (que són els que gestionen l’esport de base)o que aquestes entitats rebin fons estatals de forma directa.

D’altra banda, la UFEC va expressar al director del Consejo Superior de Deportes, Albert Soler, la necessitat que entitats i clubs participin de la gestió de fons europeus en l’àmbit esportiu; així

mateix, en una altra reunió amb el president del Comité Olímpico Español, Alejandro Blanco, l’entesa i el desig de tirar endavant la candidatura Barcelona-Pirineus per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern va centrar la trobada.

Digitalització, recursos i professionalització

Paral·lelament, Esteva es va reunir amb el president de La Liga, Javier Tebas, amb qui va compartir el projecte Esportplus.tv, la plataforma de continguts poliesportius digitals de les federacions catalanes, com una mostra dels projectes de la UFEC perquè federacions i clubs es digitalitzin, generin recursos i professionalitzin les seves estructures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)