Esport i política

La UFEC presenta la segona edició del postgrau en lideratge esportiu femení

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha presentat avui a la seva seu de Barcelona la segona edició del primer postgrau en lideratge esportiu femení, el WESE (sigles de “Women Executive Sports Education”, “Educació per a Dones Executives en l’Esport” en anglès).

Emmarcat en la celebració del Dia Internacional de la Dona, demà 8 de març, l’esdeveniment ha comptat amb la participació de la directora del WESE, Mónica Utrera, la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Joana Ortega, i el president de la UFEC, Gerard Esteva.

Utrera ha destacat que en aquesta segona edició el WESE incidirà en la creació de xarxes de poder entre dones directives i, després d’un primer curs pensat per a clubs i federacions esportives, en aquest s’amplia l’oferta a regidors, tècniques d’esport i d’altres dones amb responsabilitats municipals relacionades amb el sector.

Ortega, com a representant de l’àmbit municipal, ha destacat que, en un context de creixent visibilitat mediàtica de les dones esportistes, encara “manca presència de dones en els òrgans de gestió i equipaments esportius”. “És on es prenen les decisions que afecten el futur de les dones: com es dissenya i executa un pressupost, quines són les prioritats... Això també són referents per a les dones i les noies que fan esport, que han de veure que aquí hi ha un camí important”, ha recalcat Ortega.

Gerard Esteva, president de la UFEC, ha tancat l’acte amb una breu intervenció en la qual ha reivindicat l’aposta de la UFEC per la igualtat de gènere i l’impuls del paper de la dona al món de l’esport. Finalment, l’organització ha lliurat el Premi UFEC per a la Igualtat en l’Esport 2022 a la televisió pública de Catalunya (Tv3) per “l’increment de l’esport femení a la programació i el que ha comportat per a la visibilitat de les esportistes”. El guardó ha estat recollit pel director de la cadena, Vicent Sanchís, i el cap d’esports, Dani Marco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)