Esport i política

La UFEC reivindica la feina de l’esport català per la igualtat

Amb motiu del Dia Internacional de la dona, La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) va organitzara un acte de reconeixement i divulgació de la dona esportista per la igualtat en l’esport. Més de 90 persones es van reunir a la seu de la UFEC per adherir-se a una jornada reivindicativa. “Amb esdeveniments com aquest reafirmem la ferma voluntat de l’esport català en la lluita contra les discriminacions que pateixen les dones i per la consecució d’una societat compromesa amb la igualtat de gènere i d’oportunitats”, va assegurar el president de la UFEC, Gerard Esteva.

En l’acte, es va fer la taula rodona ‘Igualtat en l’Esport’, amb la presència de Mercè Rosich, presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme; Yasmina Alcaraz, àrbitra de la Federació Catalana de Basquetbol i Marta Vilajosana, ciclista olímpica i directora tècnica de la FC Ciclisme. Totes tres van coincidir que “referents més enllà de les esportistes, com directives o presidentes, també són clau per normalitzar la figura de la dona i gaudir d’una igualtat d’oportunitats al futur”. A més, van agrair la “feina dels mitjans de comunicació per donar cada cop més visibilitat a la dona esportista”.

Durant l’acte, es va entregar a Alcaraz el premi Dona i Esport per la seva implicació en la campanya #DemanaCanvi, impulsada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), que busca sensibilitzar i conscienciar de la necessitat del canvi en l’esport femení i en el bàsquet en particular. Alcaraz, que acumula gairebé 20 temporades d’àrbitra a la FCBQ, dirigeix partits internacionals des del 2019 i és la dona referent de l’arbitratge català.

Per acabar, es va presentar la tercera edició del WESE (Women Executive Sports Education), el primer postgrau que té el propòsit d’apoderar les dones directives del món de l’esport per a desenvolupar el seu lideratge personal i rol directiu, creant una veritable xarxa de poder femení. “Tenim energia i ganes de canviar l’imaginari i que, en el futur, no sigui necessari reivindicar la igualtat. Perquè ja existeix”, va comentar la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula.

L’acte va acabar amb la lectura del manifest pel 8M plantejat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i les Federacions Esportives Catalanes per part de la Comissió Dona i Esport de la UFEC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)