Esport i política

El Govern vol “accelerar l’impuls” a l’esport femení

El centre d’arts digitals IDEAL Barcelona ha estat l’escenari escollit pel Govern per presentar un pla per impulsar i accelerar l’esport femení del país. El pla, presentat davant de més de 250 persones, consta de 70 mesures pràctiques, a partir d’un treball conjunt d’Esportcat-Generalitat amb el sector esportiu. “Ho volem fer amb la complicitat del sector perquè l’esport femení sigui molt potent. És a les nostres mans accelerar-ho”, explicava la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula.

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ha anunciat que Esportcat realitzarà tres iniciatives concretes en diferents camps. Per una banda, es farà un nou i pioner estudi sobre l’abandonament de l’esport en etapa adolescent per conèixer els motius pels quals les noies, i també els nois, en aquest moment vital decideixen deixar de fer esport. També ha explicat que es realitzarà el fòrum “Canviar imaginaris en l’esport” amb participació arreu del territori català i, finalment, una campanya de comunicació multicanal sobre esport femení.

“Fins ara hem centrat els esforços a generar visibilitat i referents, i el següent pas és obrir nous horitzons amb un pla impuls diferent, que fugi de la teoria”, ha explicat. “Seran accions per desenvolupar a l’abast de tothom, amb la complicitat del sector per accelerar aquest impuls i fer més potent l’esport femení català”, ha afegit.

El pla d’impuls forma part del conjunt d’actuacions de la “legislatura de l’esport femení, amb la qual vam arribar per transformar i sacsejar” aquest àmbit i donar-li visibilitat. En aquest sentit, Anna Caula ha destacat que “les llicències femenines han augmentat un 20% del 2021 al 2023” i que el Govern ha “multiplicat per 8 el suport als clubs, un acompanyament per arribar a més entitats i per reforçar les seves estructures”. També ha recordat iniciatives innovadores com l’acte ‘Entre totes, tot’, l’espai lúdic ‘Entre totes, joc’ o l’exposició ‘Jugo com una nena’, amb les quals “hem compartit un sentiment amb complicitat de clubs, federacions i esportistes”.

L’explicació dels detalls i procés participatiu que s’ha seguit per elaborar el pla ha anat a càrrec d’Anna Rovira Puig, consultora en gènere i esport i col·laboradora del Grup d’Investigació Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (GISEAFE, de l’INEFC), Susanna Soler Prat, professora de l’INEFC i coordinadora del GISEAFE, i Anna Vilanova Soler, professora de l’INEFC i directora de l’Observatori Català de l’Esport. Durant la presentació, s’ha fet una tertúlia amb la presència de Maica Garcia, jugadora de waterpolo del CN Sabadell; Aurora Bravo, presidenta de la UE Santboiana, i Laia Tudel, periodista esportiva i comissària de l’exposició ‘Jugo com una nena’.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció