Publireportatge

La històrica fita de la 1a Volta Ciclista a Catalunya femenina

A través del programa “Entre totes, tot” d’Esportcat-Generalitat de Catalunya s’impulsa l’esport femení català

La Volta Ciclista a Catalunya femenina se celebra per primera vegada a la història, mentre que la masculina ja ha celebrat 103 edicions
Hi participaran setze equips internacionals, entre ells, la formació catalana Massi Baix Ter Women’s Team, així com la Selecció Catalana

103 vs 1. Aquest és el balanç de les edicions que s’han celebrat de la Volta Ciclista a Catalunya, la més antiga de l’elit del ciclisme internacional després del Tour de França i el Giro d’Itàlia. De la masculina ja hem viscut la número 103 el passat mes de març, amb un Tadej Poga?ar imparable, mentre que la femenina la gaudirem els propers 7, 8 i 9 de juny a diversos punts de Catalunya. Aquesta enorme diferència demostra la necessitat imperiosa que hi havia de disputar la Volta femenina a casa nostra. I amb més motiu quan, actualment, l’esport femení està en auge. Només cal recordar l’augment del 20% en les llicències femenines que s’ha produït de l’any 2021 al 2023, quan, abans, l’increment era només d’un 1,5% anual.

Amb al suport de la Generalitat de Catalunya, a través d’Esportcat i del programa “Entre totes, tot” d’impuls a l’esport femení català, la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva continua fent passos en ferm en la seva aposta pel ciclisme femení i, aquest proper cap de setmana, organitzarà la primera edició de la Volta a Catalunya en la seva versió femenina, una prova per etapes de tres dies que agafa el relleu de la reVolta, després de quatre edicions celebrades com a prova d’un sol dia.

Aquest esdeveniment esportiu comptarà amb la participació dels equips de primera divisió AG Insurance-Soudal Team, Ceratizit-WNT Pro Cycling Team, FDJ-SUEZ, Movistar Team, Roland, UNO-X Mobility i Team Visma | Lease a Bike, sumant un total de set UCI Women’s WorldTeam en la inscripció, el màxim permès en la categoria de la Volta Ciclista a Catalunya, que comptarà amb categoria 2.1 dins el calendari internacional UCI. Completaran la participació nou equips internacionals UCI Women’s Continental Teams i una important participació catalana, amb la presència del Massi Baix Ter Women’s Team i la Selecció Catalana, que tornarà a donar una oportunitat a les joves promeses catalanes davant de les millors ciclistes del món.

Les seus de la Volta a Catalunya femenina

La competició es dividirà en tres etapes diferents amb un traçat que donarà oportunitats als diferents tipus de ciclistes. Es posarà en marxa el divendres 7 de juny amb una primera etapa de 100,7 quilòmetres, amb sortida i arribada des de Manresa, Ciutat Europea de l’Esport 2024.

La segona etapa, farà una aposta per la muntanya, amb una etapa de 95,7 quilòmetres que sortirà des de la Seu d’Urgell i superarà dos ports de primera categoria, com la Collada de Toses i La Molina. A l’estació de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya es viurà la primera arribada en altura de la història de la prova.

La Volta femenina es tancarà amb una tercera etapa de 119,1 quilòmetres entre Molins de Rei i Barcelona, amb un perfil trencacames amb dos ports puntuables que decidirà la primera vencedora de la prova.

Tothom qui ho vulgui, podrà consultar tota la informació a la nova pàgina web de la competició www.voltacatalunyafemenina.cat .

Més informació:

L’únic equip català a l’elit

El Massi-Tactic UCI Women’s Team, format l’any 2019, és l’únic equip català femení que ha competit a l’elit mundial. Per aquest motiu, el Govern, a través de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, dona el seu suport a l’equip gironí per continuar generant ciclistes referents i projectar el potencial de l’esport femení català.

Aquest 2024, l’equip esdevé de categoria estatal i afronta la 6a temporada al màxim nivell del ciclisme femení de carretera amb una estructura de 10 ciclistes, cinc d’elles catalanes, en una barreja de joventut i experiència amb la qual pretén professionalitzar-se al cent per cent, competir al més alt nivell per consolidar-se a Espanya, i sobretot a Europa, i transmetre a la societat l’empoderament de la dona en el ciclisme femení.

L’objectiu del Massi Baix Ter és ser un dels millors equips del panorama estatal, oferir una bona imatge a les curses internacionals i reivindicar-se per tornar el més aviat possible a la categoria UCI.

L’any 2023 va nèixer el Massi-Tactic Academy, un filial que s’ha creat amb la intenció de formar ciclistes catalanes que puguin ser professionals del ciclisme el dia de demà amb el primer equip del Massi-Tactic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.