Més futbol

El protagonista

Antoine Griezmann

Puntualitat i determinació

L’atacant de l’Atlético acaba el mundial sent designat MVP de la final, pilota de bronze i amb 4 dianes marcades

Antoine Griezmann va ser la diferència ahir a Moscou. L’atacant, la llum d’aquesta França, va tornar a aparèixer, en la final, per posar el seu segell i marcar l’esdevenir del partit. I és que, Grizzi, va generar els dos primers gols dels bleu, els dos gols que van trencar, dues vegades, l’empat que hi havia al marcador, en dos moments en què al seu equip li estava costant una barbaritat controlar el joc davant d’un rival, Croàcia, desbocat en el primer temps.

La primera urpada del de Macon va ser passat el primer quart d’hora (18’); no havia pràcticament participat el catalitzador francès, víctima del domini del conjunt balcànic, però en una acció del no res va provocar una falta a tres quarts de camp, inexistent, en què l’àrbitre, Néstor Pitana, va picar i va assenyalar, i que va ser l’origen de l’1 a 0. El mateix Griezmann va ser l’encarregat de centrar-la, com sempre amb verí, al cor de l’àrea, i el croat Mandzukic, intentant refusar-la, va pentinar-la introduint-la al fons de la seva pròpia porteria. “Hem tingut un començament tímid, però de mica en mica ens hem anat deixant anar i hem marcat la diferència”, va assegurar el futbolista francès després.

Més tard, Croàcia va tornar a equilibrar el duel i Griezmann va emergir de nou. S’acostava al descans (33’) quan França, superada i incapaç de connectar amb assiduïtat amb els seus homes de dalt, va treure un córner una altra vegada en una acció completament aïllada, una pilotada amunt de Lloris que el central Vida va mesurar malament i va acabant refusant enrere concedint servei de cantonada. Evidentment, el va xutar el 7, la pilota va acabar impactant al braç de Perisic, i Pitana, després de molt de suspens i de consultar-ho amb el VAR durant quatre minuts, va assenyalar penal. El colchonero no va perdonar. “He dubtat de xutar-lo a l’estil Panenka, com Zidane, però he preferit assegurar”, va explicar el jugador.

Dues accions puntuals i determinants, amb les quals va desembussar el seu equip. Tot i això, la contribució decisiva del futbolista roig-i-blanc en la final no va quedar aquí. També va participar en el tercer gol, el de Pogba, al qual va tocar de cara des de dins de l’àrea perquè el migcampista del Manchester United, finalitzés, al segon intent, la jugada amb èxit. Amb el partit ja encarrilat, Griezmann va intervenir més, situant-se entre línies, rebent pilotes i donant criteri al futbol dels seus.

Designat MVP de la final, acaba el torneig com a pilota de bronze i amb quatre dianes marcades, tres de les quals, de penal. Precisament, el 7 va tenir un gest amb un dels equips als quals va marcar, l’Uruguai, un país al qual admira i amb què se sent identificat i va comparèixer a la roda de premsa amb una bandera del país sud-americà sobre les espatlles. “Encara no ens n’adonem del que hem fet, Ara toca disfrutar-ho amb la família i demà [per avui] a París amb tots els francesos”, va manifestar el jugador, que es converteix en un dels principals candidats a guanyar la pilota d’Or. “Tinc la sort de tenir aquests companys i aquest entrenador; sense el grup no som ningú”, va sentenciar Griezmann.

90
minuts.
1
gol.
2
xuts a porteria.
0
xuts a fora.
0
faltes comeses.
2
faltes rebudes.
8
duels guanyats.
5
pèrdues.
19
passades precises.
2
passades clau.
1
regat completat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)