Més futbol

Deschamps fa història

Entre tres elegits. El seleccionador francès es converteix en el tercer que guanya una copa del món com a jugador i com a entrenador, després de Mario Zagallo i Franz Beckenbauer

Amb el títol assolit per França, el seleccionador Didier Deschamps va fer història perquè es va convertir en la tercera persona que guanya una copa del món com a futbolista i com a entrenador, després de Mario Zagallo (Brasil) i Franz Beckenbauer (Alemanya). “No penso en mi, però estic orgullós”, va manifestar el preparador, nascut a Baiona. “Significa tancar un cercle, però, honestament, és quelcom de secundari”, hi va afegir.

Deschamps va ser campió del món a França 1998, en què va ser el capità de la selecció bleu, integrada per noms com Barthez, Blanc, Desailly, Thuram, Djorkaeff, Petit, Henry i Zidane, entre d’altres, i entrenat per Aimé Jacquet. Vint anys després ha repetit gesta, ara a la banqueta.

Iguala doncs Zagallo i Beckenbauer, que també van aconseguir-ho. En el cas del brasiler, va aixecar la copa del món dos cops com a jugador, a Suècia 1958 i a Xile 1962, i com a tècnic a Mèxic 1970. D’una altra banda, l’alemany com a futbolista va guanyar el mundial d’Alemanya 1974 i com a entrenador, el d’Itàlia 1990.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)