Internacional

Els Camps Elisis tornen a vessar 20 anys després

Èxtasi. Milers de persones van inundar els carrers de París per rebre la selecció francesa amb l’anhelada segona copa del món

França continua en un núvol, incapaç d’agafar el son. És cert que convulsionada per les celebracions desbordades de la primera nit, en què van morir dues persones en aldarulls i hi va haver diversos ferits, però novament els carrers de París van inundar-se d’aficionats, aquesta vegada per rebre la vigent campiona del món.

Una nodrida i perillosa caravana de motocicletes va escortar el trajecte de la selecció francesa des de l’aeroport Charles de Gaulle fins al centre de la capital, on esperaven milers de persones que, vint anys després de la primera vegada, van poder disfrutar de la segona estrella del conjunt del gall, aquesta vegada encapçalada pels Griezmann, Pogba, Mbappé i companyia, que van disfrutar amb la marea humana que va desencadenar el seu èxit a Rússia 2018.

Posteriorment, i ja engalanats amb tot el vestit oficial de carrer, els futbolistes, encapçalats per Didier Deschamps, van acudir a l’Elisi, on, en una recepció del president de la república, Emmanuel Macron, van oferir parlaments i van entonar algunes cançons, entre les quals òbviament no hi podia faltar La marsellesa. Després, segons va anunciar la federació francesa, la vetllada va continuar amb un sopar en algun restaurant o hotel de París, on els futbolistes de la selecció francesa van poder posar punt final a 24 hores de ple frenesí, des de la gespa de l’estadi Luzhniki de Moscou fins als Camps Elisis de París. Un bany de masses anant pel camí de l’eternitat.

El subcampió, rebut com a campió

Tot i el desencís de no haver pogut completar una de les gestes més estimulants de la història del futbol, la selecció croata va ser rebuda amb tots els honors a Zagreb, on mig milió de persones va aclamar els futbolistes dirigits per Zlatko Dalic, que van correspondre amb càntics i també encenent bengales.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)