Internacional

Gabigol es cruspeix River en tres minuts per a la història

Copa Libertadores. El doblet del davanter (89’ i 92’) corona Flamengo al tron sud-americà després de capgirar una final dominada pels ‘millonarios’

FLAMENGO 2 RIVER PLATE 1

FLAMENGO:Diego Alves; Rafinha, Rodrigo Caio, Pablo Marí, Filipe Luis; Ribeiro, Willian Arao (Vitinho, 86’), Gerson (Diego Ribas, 65’), De Arrascaeta (De Motta, 94’); Henrique i Gabriel.RIVER PLATE:Armani; Montiel, Quarta, Pinola, Casco (Paulo Díaz, 76’); Fernández (Julián Álvarez, 68’), Pérez, Palacios, De la Cruz; Santos Borré (Pratto, 75’) i Matías Suárez.GOLS:0-1 (13’) Santos Borré. 1-1 (89’) Gabriel. 2-1 (92’) Gabriel.ÀRBITRE:Tobar (Xile).T.G.:Pablo Marí i Rafinha del Flamengo; Casco i Matías Suárez del River.T.V.:Palacios, del River i Gabriel, del Flamengo, per vermella directa (95’).

No va defraudar gens ni mica la final de la copa Libertadores –la primera a partit únic– entre dos dels equips més llorejats de la història del futbol sud-americà. El Flamengo es va acabar emportant el trofeu en uns darrers instants apoteòsics, decidits per l’aparició de Gabriel Barbosa Gabigol, inexistent bona part del partit i que en tres minuts, vora el temps afegit, va entregar la copa al seu equip amb un doblet. La irrupció del davanter va estripar el guió de Gallardo just quan el tècnic del River era a punt de signar el segon final feliç consecutiu per als millonarios, campions el curs passat al Bernabéu.

Santos Borré va recollir una pilota dins l’àrea i la va empènyer al fons de la porteria de Diego Alves quan encara no s’havia arribat al minut 15 de partit. El gol va ajudar al plantejament del River, que va desactivar els homes amb més influència del Flamengo. Els de Jorge Jesus amb prou feines podien trepitjar zona de perill fins l’entrada de Diego Ribas, en el minut 65.

L’aparició de l’exjugador de l’Atlético de Madrid va donar aire al seu equip mentre que al rival anaven caient jugadors, fruit de la feina de desgast durant tot el partit. El camp es començava a inclinar però el River va situar un mur a la seva àrea que només va poder superar De Arrascaeta, assistint Gabigol al segon pal quan només quedaven tres minuts per al final. El temps afegit, terreny reservat a la fe i a la insistència, va premiar Gabriel Barbosa que va creure en una pilota llarga entre dos centrals, va clavar un xut a la xarxa, el ganivet al cor dels millonarios i el seu nom amb lletres d’or en la història del Flamengo.