Internacional

Allau de solidaritat contra el coronavirus

L’esport d’elit respon

Estrelles mundials del món de l’esport i clubs es graten la butxaca en la lluita contra la crisi de la Covid-19 i fan donacions altruistes per comprar material sanitari i ajudar els treballadors

Crit unànime contra la SARS-CoV-2. Allau de solidaritat. De Rudy Gobert a Valentino Rossi. De Lorenzo Insigne a Leon Goretzka. Catalunya, Itàlia, Alemanya, Utah o Ohio. És igual. L’esport mundial s’ha abocat a consciència en la lluita contra el coronavirus.

Són molts els esportistes i els clubs que en els últims dies s’han sumat al missatge de crida a la responsabilitat impulsat des de molts àmbits de la societat per intentar contenir la pandèmia sota la campanya #quedatacasa. Algunes d’aquestes icones mundials del món de l’esport han volgut fer un pas més enllà. És el cas de la selecció alemanya de futbol. La Mannschaft feia aquesta setmana una donació de 2,5 milions d’euros a la causa. “Aquest és un problema que afecta tothom, no tan sols la gent gran. Tots som part de la solució. Responsabilitat i solidaritat”, expressava dimecres Goretzka, jugador del Bayern i internacional amb Alemanya. També al nostre país hi ha conscienciació social. És el cas del RCD Espanyol, que ha fet una contribució de 6.000 mascaretes a diferents centres sanitaris (hospital de Nens, clínica Corachan, Consorci Sanitari del Maresme, Consorci Sanitari del Garraf i la Creu Roja). A la UD Las Palmas, la plantilla ha ofert ajuda econòmica a tots els treballadors del club afectats per l’ERTO.

A Itàlia, la Serie A tampoc ha girat l’esquena a la crisi. Lorenzo Insigne va ser un dels primers, ja fa dies, a contribuir econòmicament a la lluita. El capità del Nàpols va donar 100.000 euros a diferents centres hospitalaris. L’exemple va trobar continuïtat en l’afició pròpia del Nàpols, que va fer una donació a l’hospital Cotugno dels diners retornats de les entrades del Barça-Nàpols que havia de jugar-se dimecres al Camp Nou i que va ser suspès per la UEFA, com la resta de competicions oficials del futbol europeu. La plantilla del Milan ha fet una donació a la Fundació AREU, que s’ocupa de tota la crisi a la regió de la Llombardia, i el president de l’Inter, Steven Zhang, va fer una donació de 300.000 euros per comprar mascaretes destinades a Protecció Civil i també per comprar productes desinfectants. Andrea Agnelli, president de la Juve, i el futbolista Federico Bernardeschi també han fet donacions importants, i Zlatan Ibrahimovic és una de les cares visibles de la campanya per recaptar fons per als hospitals feta conjuntament amb la plataforma Gofundme i que té com a lema: Dona una puntada de peu al coronavirus. La iniciativa ha superat la barrera dels 100.000 euros de donacions. A la Premier, Paul Pogba està col·laborant en una campanya, juntament amb la Unicef, i el Chelsea ha cedit les instal·lacions del seu hotel Millenium a la sanitat pública del país.

La lluita contra la pandèmia ha trobat resposta des de tots els àmbits de l’esport. Més enllà del futbol, Itàlia també ha abraçat el gest de Valentino Rossi. El nou vegades campió del món de Moto GP ha fet una donació econòmica que ha permès comprar fins a vint màquines respiradores, que han donat cert aire a un dels hospitals més col·lapsats del país transalpí. També a l’NBA hi ha hagut notables mostres de solidaritat; Kevin Love i Giannis Antetokounmpo han donat 100.000 dòlars per ajudar els treballadors de Cleveland i Milwaukee. Zion Williamson pagarà els salaris dels empleats de l’Smoothie King Center durant els pròxims 30 dies. Fins i tot Rudy Gobert s’ha sumat a la causa. Després de la controvèrsia que va generar el seu gag desafortunat tocant amb les mans els micròfons i la taula de la sala de premsa on estava fent la seva compareixença i en la qual va ser preguntat per la Covid-19, ara ell també ha volgut fer una donació econòmica. Rectificar és de savis, diuen. Ell va ser el primer infectat a l’NBA i ha donat mig milió de dòlars, destinats a ajudes als empleats del Vivint Smart Home Arena, que tenien contracte temporal i que es queden sense ingressos fins que torni la competició, i també ajudes a diverses famílies de Utah i Oklahoma, i ajudes a l’atenció mèdica a França.

Ajudes.
Els diners de molts esportistes i clubs han servit per comprar màquines respiradores, mascaretes, productes desinfectants i altre material sanitari. I alguns han anat destinats a pal·liar el trauma de molts empleats afectats pels ERTO dels seus clubs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)