Internacional

Alguns clubs francesos abaixen el sou als seus jugadors temporalment

Futbol internacional. El Lió, l’Amiens, el Montpeller i el Nimes presenten expedients de regulació d’ocupació temporal

Durant els últims dies, diversos clubs francesos, entre els quals l’Olympique de Lió, han presentat expedients de regulació d’ocupació parcials (ERTE) a les seves plantilles. La suspensió de la competició per culpa de la crisi del coronavirus n’ha estat la causa. El Lió ha estat l’últim a afegir-se a una llista en la qual hi són els modestos Amiens, Montpeller i Nimes. Els futbolistes d’aquests clubs veuran reduït el seu salari brut al 85% del sou brut.

La situació és molt desigual entre els diferents clubs de la primera divisió francesa, tot i que tots han suspès els entrenaments per complir amb les restriccions imputades pel govern de frenar la transmissió de la Covid-19. Els que no han optat per l’expedient de regulació d’ocupació temporal han donat vacances als seus jugadors, fet que els permet ingressar el 100% del seu salari.

Per altre banda, el Lió lidera el grup de clubs que volem suspendre el campionat i, a efectes de la classificació, quedar-se amb la de la temporada passada. Una opinió defensada pel seu president, Jean-Michel Aulas, i considerada oportunista pels que recorden que ara el Lió no ocupa un lloc que el classifiqui per Europa i que la temporada anterior va anar a la Champions. En línia amb aquesta posició, el Lió va posar en atur parcial a la seva plantilla i a bona part del seu personal no esportiu.

Això suposa, segons el sindicat de futbolistes, una retallada del seu salari, ja que les mesures adoptades pel govern francès per ajudar els treballadors que perden temporalment la seva feina no afecten els salaris més alts. El sindicat francès, presidit per Phlippe Piat, també president del FIFPro europeu, espera saber el futur del campionat de lliga per prendre una decisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)