1a divisió

El govern estatal impedeix a la Real tornar a la feina

1a divisió. El CSD recorda els paràmetres del reial decret i el conjunt basc ho accepta i recula

L’Estat, a través del Consell Superior d’Esports (CSD), ha obligat la Real Sociedad a fer marxa enrere en les seves intencions de tornar a la feina. El conjunt basc havia aprofitat l’aixecament de la limitació d’anar a treballar per oferir a partir d’avui als seus jugadors la possibilitat d’entrenar-se a la ciutat esportiva respectant unes normes de seguretat. El CSD ha reaccionat recordant el reial decret pel qual es va declarar l’estat d’alarma i suggerint que l’equip, encara que sigui de manera individualitzada, no pot anar a entrenar-se. El club mitjançant un comunicat ha acceptat el suggeriment i ha decidit cancel·lar l’entrenament.

“Se suspèn l’obertura al públic dels museus, arxius, biblioteques i monuments, així com dels locals i establiments on es desenvolupin espectacles públics i activitats esportives i d’oci indicats en l’annex del present reial decret”, diu l’apartat 3 de l’article 10 del reial decret 463/2020, pel qual es va decretar l’estat d’alarma. La doble interpretació de l’article –hi diu “se suspèn l’obertura al públic”– va portar la Real a anunciar que els seus futbolistes podien anar a entrenar-se a Zubieta. La previsió era fer-ho seguint un protocol determinat, amb entrenaments individuals (o en grups de dues o tres persones però respectant la distància d’un metre i mig) i sense que els futbolistes poguessin utilitzar les zones comunes: del cotxe al terreny de joc i del terreny de joc al cotxe. El CSD, però, s’ha posat en contacte amb l’equip txuri-urdin per recordar-li la limitació i el club ho ha acceptat. “Som plenament conscients de la nostra responsabilitat i per això treballem en dissenyar una tornada a la feina [...] que, conforme a les mesures de seguretat establertes per les autoritats, avantposi la salut [...]”, ha dit en un comunicat.

La FEF i el protocol

LaLiga ja havia redactat un comunicat als clubs en què fixava algunes mesures en el procés de tornada a l’activitat, però la federació també hi ha volgut ficar cullerada i ha establert les seves normes. Imposa tres setmanes de període mínim entre l’inici dels entrenaments amb el grup i l’inici de la competició. Aquest període es podria allargar fins als 30 dies en cas que el confinament es perllongués més enllà de les sis setmanes. Aquest punt és sensible, perquè els clubs tenen entre els seus plans reprendre les competicions al més aviat possible. La FEF també vol evitar l’acumulació de partits establint que hi ha d’haver cinc dies de diferència entre un partit i l’altre, una freqüència que es rebaixaria a mesura que avancés el calendari.

DECRET

L’article parla de prohibició d’obrir al públic els equipaments esportius

APROVAT

La Real havia obtingut el vistiplau de l’Ertzaintza per iniciar l’activitat

L’AFE no vol la pròrroga automàtica dels contractes

L’Associació de Futbolistes es va adreçar mitjançant una carta als seus afiliats per fer balanç de l’actual crisi del coronavirus, que ha desfermat una batalla entre els tres principals agents del futbol: el mateix sindicat, LaLiga i la Federació Espanyola de Futbol. En aquesta carta, l’AFE alerta els seus afiliats que la decisió unilateral (per part dels clubs) de perllongar un contracte que acaba el 30 de juny de manera automàtica suposa “una vulneració dels drets del treballador”. Aquest és un dels pilars sobre els quals se sosté la teoria de la FIFA d’allargar les competicions fins i tot més enllà de l’estiu, ja que hi haurà molts futbolistes amb contractes que vencin amb la temporada en marxa. El sindicat també es va pronunciar pel que fa als ERTO i va dir que es podrien obrir vies d’impugnació, ja que considera que, tal com diu el decret, si no hi ha una pèrdua dels ingressos a conseqüència de la força major (els clubs encara reben els diners dels drets de televisió, que en molts casos suposen una bona part del seu pressupost), no hi ha cap raó per aplicar aquests expedients de regulació temporal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)