1a divisió

Nou capítol de la guerra entre la federació i LaLiga

1a divisió. La patronal lamenta que la RFEF envaeixi les seves competències després que aquesta proposi que la classificació que hi havia abans de l’aturada determini els equips que van a Europa, en cas que no es reprengui la competició

La batalla inacabable entre la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i LaLiga va viure ahir un nou capítol. El dia va començar amb la notícia que la comissió delegada de la RFEF autoritzava la pròrroga de dates per a la conclusió de la temporada més enllà del 30 de juny, així com els criteris de classificació europea. Per acord d’aquesta comissió, la decisió sobre els equips que aniran a la Champions i a l’Europa League es prendrà en el moment que ho sol·liciti la UEFA, “segons la classificació de la darrera jornada de primera divisió en igualtat de nombre de partits disputats pels 20 equips”.

L’organisme que presideix Luis Rubiales treballa perquè es pugui complir la proposta de la UEFA de tancar les lligues estatals abans de l’agost, però també preveu altres escenaris. És possible que, si s’allarga el confinament per culpa de la pandèmia de coronavirus, no es pugui tornar a jugar i que el curs 2019/20 s’hagi de donar per acabat. En aquest cas, la prioritat, segons la RFEF, serà per a la classificació que hi havia a primera divisió en el moment de l’aturada, l’11 de març, i, per tant, els equips que jugarien la pròxima Champions són el FC Barcelona, el Real Madrid, el Sevilla i la Real Sociedad. L’Atlético de Madrid i el Getafe jugarien l’Europa League, mentre que el València s’afegiria a aquests dos en el cas que es disputés la final de copa i la guanyi la Real Sociedad. Si, finalment, l’Athletic Club i la Real no juguessin la final, l’equip de San Mamés seria qui aniria a la segona competició continental.

No se sap encara si, en el cas que no es torni a jugar, es tindrà el mateix criteri per determinar el campió i els ascensos i descensos de primera a segona i de segona a primera. Per a la segona B i la tercera, la solució proposada per la federació són les eliminatòries a partit únic i deixar sense efecte els descensos, però LaLiga no sembla disposada a permetre que això passi en les seves competicions

A última hora, LaLiga

La resposta de LaLiga va arribar al vespre. L’organisme presidit per Javier Tebas va manifestar que considera que la RFEF ha envaït les seves competències i que no pot establir un ordre de classificació per a la UEFA de manera unilateral. Segons la patronal, a més, la federació ha esquivat la normativa del màxim organisme del futbol europeu en intentar que el subcampió de copa es classifiqui per a l’Europa League, ja que aquest supòsit no figura en la reglamentació continental. Finalment, per si no n’hi hagués prou, LaLiga considera que, en proposar la suspensió de les competicions nacionals en el futbol no professional, la federació també ha trepitjat les seves competències.

SEGONS LA RFEF

Barça, Madrid, Sevilla i Real anirien a la Champions, si no es torna a jugar

El comitè executiu de la UEFA es reunirà per Sant Jordi

El comitè executiu de la UEFA analitzarà el desenvolupament de les competicions nacionals i europees dijous de la setmana vinent, 23 d’abril, dos dies després de fer una sessió informativa amb les seves 55 federacions.

La UEFA no ha establert dates límit per a la finalització de les competicions i, des que va acordar ajornar un any l’Eurocopa d’aquest estiu, el 17 de març, sospesa totes les opcions per completar la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)