Internacional

Ceferin: “És millor jugar sense espectadors que no jugar”

Futbol internacional. El president de la UEFA es mostra optimista sobre la represa del futbol europeu en una entrevista

En una entrevista al Corriere della Sera, Aleksander Ceferin, el president de la UEFA, ha considerat que “és millor jugar sense espectadors que no fer-ho” i ha manifestat el seu optimisme sobre les opcions de reprendre i acabar les lligues abans de setembre. “La prioritat és la salut dels aficionats, jugadors i directius. Sóc optimista per naturalesa, crec que hi ha opcions de reprendre i acabar copes i lligues. Podrem haver de jugar sense espectadors, però el més important és jugar els partits”, ha afirmat. “Al principi es jugarà a porta tancada, però és millor jugar sense espectadors que no jugar. El futbol portaria a les cases dels aficionats les emocions i alegries que necessiten”, hi ha afegit.

Ceferin ha negat que en aquest moment hi hagi una “data límit” per acabar els tornejos i ha expressat la seva voluntat de que, si la situació sanitària ho permet, es juguin les copes europees i les lligues al mateix temps: “No hi ha una data límit, estem analitzant diverses opcions per entendre quan acabarem les competicions. Però veig complicat acabar la temporada al setembre o a l’octubre. Tindria un impacte important en el calendari del curs 2020-2021.”

El màxim mandatari de la UEFA ha negat també que, davant la crisi econòmica causada pel coronavirus, el joc net financer imposat pel seu organisme sigui massa estricte. “Ja hem suspès algunes condicions, però no traurem el joc net financer. Ha de ser una ajuda, no un obstacle. Serem flexibles”, ha afirmat. “Hem de donar més flexibilitat a clubs i jugadors. Em sembla que estendre la sessió de mercat més enllà del 30 de juny és una bona opció”, hi ha afegit.

Finalment, s’ha mostrat contrari al nou Mundial de Clubs, de 24 equips, organitzat per la FIFA, que estava inicialment planejat per al juny de 2021 i que, finalment, no es jugarà a causa de l’ajornament de l’Eurocopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)