1a divisió

Últimes fuetades d’un mercat de mínims

1a divisió. L’impacte de la pandèmia i la inactivitat dels grans minimitzen la despesa en una finestra hivernal en què abunden els cedits i amb l’arribada del Papu Gómez a Sevilla com a gran reclam

Tocada la mitjanit, el mercat de fitxatges en la lliga va abaixar la persiana, en un any de mínims marcat per la pandèmia i que ha acabat repercutint de forma activa en una finestra de transferències en què abunden les cessions i en què el torneig estatal està lluny de ser una de les potències europees –segons dades de Transfermarkt d’ahir a la tarda, l’espanyola era la setena lliga que més ha invertit al món, darrere de l’holandesa i la turca–. Tot i les necessitats, per exemple, ni el Barça ni el Madrid han optat per apuntalar les seves plantilles, amb els blaugrana en una situació electoral molt particular i una situació econòmica precària que no els ha permès incorporar Èric Garcia a la causa. I en un mercat de fitxatges gris, l’alumne avantatjat torna a ser el Sevilla, que amb Monchi al capdavant de les operacions ha aconseguit una de les transferències de la temporada, adquirint a títol definitiu el Papu Gómez, capità de la sorprenent Atalanta i que ha hagut de deixar Bèrgam per un conflicte amb l’entrenador de la Dea, Gian Piero Gasperini. L’equip andalús, a sobre, acaba engreixant una mica més les seves arques amb la venda, per 10 milions d’euros, de Carlos Fernández, que no tenia gaires minuts amb Lopetegui, a la Real Sociedad.

En un mercat de tonalitats sòbries, qui es va moure en les últimes hores del mercat va ser el Celta de Vigo, que amb l’objectiu de satisfer les peticions d’Eduardo Coudet va anunciar l’arribada de Facundo Ferreyra, que torna a la lliga després d’haver naufragat amb la samarreta de l’Espanyol, així com les sortides del turc Okay, que jugarà cedit al West Bromwich Albion, i de Lucas Olaza, que passa a les files del Valladolid. A l’arribada de Ferreyra al conjunt gallec s’hi ha d’afegir la del migcampista Augusto Solari, arribat del Racing d’Avellaneda, on ja havia coincidit amb Coudet, i del català Aarón Martín, procedent del Mainz.

Oliva aterra a València

El migcampista uruguià del Càller va ser confirmat ahir per un València que en les últimes jornades de mercat ha intentat reforçar la seva plantilla amb un fitxatge per línia amb la clara esperança de redreçar un rumb irregular. A l’arribada d’Oliva, el club xè hi suma les de Patrick Cutrone, golejador italià que arriba cedit del Wolves, i la de Ferro, sense lloc a l’eix de la defensa de l’actual Benfica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)