2a divisió FEF

Pragmatisme garrotxí

2a divisió B. L’Olot es regala la primera alegria amb Gabri a la banqueta i aconsegueix tres punts vitals per mantenir una mínima esperança de permanència

Olot 3 Andorra 0

OLOT:Ballesté; Blázquez, Barnils, Genís; Soler, Masó (Vivi, 65’), Eloi, Kilian (Escoruela, 67’); Pedro; Xumetra (Salinas, 79’) i Juan Delgado (Pol Prats, 79’).ANDORRA:Ratti; Loureiro, Pastor (Mantovani, 75’), Gaffoor, Martí Vilà; Iker Goujón, Rai Marchán (Martín, 75’), Riverola, Saverio (Casadesús, 75’); Sergi Serrano (Bover, 59’); Carlos Martínez.GOLS:1-0 (9’) Xumetra. 2-0 (40’) Xumetra. 3-0 (78’) Juan Delgado.ÀRBITRE:De Ena Wolf.T.G.:a Masó (25’), de l’Olot i a Pastor (58’), de l’Andorra.T.V.:per doble amonestació, a Loureiro (37’ i 65’).

Quan la situació és crítica, el pragmatisme i la solidaritat grupal, tant en defensa com en atac, és el camí més recte cap a una victòria i una fórmula eficaç que va saber aplicar d’allò més bé l’Olot. El conjunt de la Garrotxa es va regalar una victòria que impedeix que es despengi del tot en la taula, un triomf que permet a Gabri estrenar-se com a tècnic de l’equip en el seu quart partit des de la banqueta. La fi de la ratxa de set jornades sense vèncer acaba, i a l’equip ara li toca descansar el cap de setmana vinent, agafar aire i afrontar les últimes quatre jornades amb l’objectiu d’aconseguir tants punts com pugui i disputar la segona fase amb garanties de salvació.

El partit va començar amb domini de l’Andorra, que va monopolitzar la possessió sense trobar el camí del perill. De fet, en el minut 9, Xumetra va pispar la cartera a la defensa visitant en la sortida de pilota de Ratti. L’atacant empordanès la va picar per sobre de l’argentí i va establir l’1-0. L’equip dirigit per Eder Sarabia va mantenir el guió del partit i va imposar encara més el control i el ritme del joc. En el 25, Rai Marchán va filtrar una bona pilota que va deixar Carlos Martínez davant de Ballesté. El porter garrotxí va fer una intervenció providencial després d’un xut de l’ex-Olot, en la gran ocasió dels del principat en el primer acte. El treball defensiu olotí va ser excels, i en atac la velocitat i la malícia van generar noves ocasions locals, com la de Xumetra, que va enviar als núvols una centrada de Soler que havia deixat passar Delgado (35’). En el 40, Barnils va arriscar en la sortida de pilota per trencar línies de pressió i la valentia li va permetre fer una passada a l’espai que va deixar sol Xumetra. El de l’Estartit es va enfrontar a Ratti i amb l’interior del peu dret va superar de nou el porter i va fer el 2-0, aire fresc.

En la segona part, l’Andorra va fer encara un altre pas endavant pressionant amb més ordre i efectivitat –Carlos gairebé aprofita una imprecisió (48’)– i, fins i tot, va perforar la porteria de Ballesté amb un cop de cap de Carlos que l’assistent va anul·lar per fora de joc (56’). La paciència dels de Sarabia es va anar acabant amb l’expulsió de Loureiro per doble amonestació (65’) i una ocasió claríssima de Saverio, que va topar amb el pal a través d’una centrada xut que va sorprendre Ballesté (72’), just en la darrera ocasió abans del 3-0 final, quan Eloi va recuperar una pilota i va enviar una passada a l’espai cap a Xumetra, que en comptes de buscar el hat-trick, va cedir l’honor a Juan Delgado perquè sentenciés el matx, el que tocava en el 78 per evitar ensurts d’última hora.

Sabíem que seria difícil treure la pilota a l’Andorra. Hem tingut arribades i molta eficàcia dels davanters. La necessitàvem tots
Més que treure’ns un pes de sobre, el triomf és oxigen per a l’equip. Podem vèncer qualsevol