Champions

Un Madrid enmig del caos

Champions League. Encara sacsejat per un cabàs de lesions, el conjunt blanc mesura les seves possibilitats europees contra la voràgine d’emocions que sempre proposa l’Atalanta

Bèrgam s’ha fet un lloc en el cor dels aficionats al futbol i també en el mapa de la Champions League. Tot i ser més petita que la majoria de ciutats que formen part del torneig per excel·lència –té poc més de 122.000 habitants–, l’esperit del seu Atalanta conviu entre gegants amb una valentia encomiable per als dies que es viuen, en què ja quasi no queda marge per a les gestes dels petits. Sota la direcció de Gian Piero Gasperini i d’un grapat de futbolistes que desxifren la seva idea com posseïts, però, la Dea s’ha guanyat el respecte d’aquells que llueixen estrelles tatuades sobre el pit.

També del Real Madrid, que aterra aquest vespre a la Llombardia encara sacsejat per la plaga de lesions que l’afecta des de fa setmanes i conscient que s’enfronta amb un rival particular, amb un futbol de bojos i ritme alt que l’obligarà a elevar el seu rendiment. “Són un equip molt ofensiu, amb futbolistes molt bons a dalt i molt físics. És un equip molt específic, i serà un partit diferent”, va reconèixer ahir Zinedine Zidane, que continua, entre d’altres, sense el seu capità (Sergio Ramos), sense el seu màxim golejador (Karim Benzema) i el fitxatge més important dels últims temps (Eden Hazard). “Però tenim igualment la il·lusió de fer un bon paper en aquesta competició i arribar el més lluny possible. Demà volem guanyar, per molt que hi hagi un partit de tornada, l’objectiu del Madrid sempre és aquest”, va dir ahir el tècnic marsellès, especificant que no signa l’empat.

La Dea, sense Hateboer

Autor d’un doblet l’any passat contra el València, el carriler neerlandès és l’únic futbolista absent de l’Atalanta de cara al partit. El seu lloc al carril dret l’hauria d’ocupar el danès Joakim Mahele, fitxat durant el mercat d’hivern del Genk belga.

“Serem ambiciosos però no presumptuosos. Hem de mantenir la nostra dimensió com a equip perquè és el que ens ha dut a competir contra els millors”, va dir ahir Gian Piero Gasperini, que va recordar que quan Zinedine Zidane jugava en la Juve, ell era l’entrenador de l’equip filial. “El vaig veure de prop i puc dir quina sort que no jugarà demà”, va dir el tècnic italià. “La realitat és que ja no estic per saltar a un terreny de joc”, va respondre somrient el tècnic francès.

3 Partits guanyats 3

2 Partits empatats 1

1 Partits perduts 2

11 Gols a favor 11

8 Gols en contra 9

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)