2a divisió FEF

Les finals s’han de guanyar

Vida. L’Olot (últim) rep diumenge l’Hospitalet (antepenúltim) en un duel vital per als garrotxins, que si guanyen superaran el Prat, que descansa, i igualaran els riberencs. La victòria obriria de bat a bat les portes de la salvació als olotins a través de la segona fase o, fins i tot, l’assalt a la setena posició

Tot i que quedaran tres partits per acabar la primera fase de la lliga i vuit enfrontaments més de la segona fase, l’Olot disputa diumenge contra l’Hospitalet un partit de més de tres punts, un matx que pot permetre als olotins somiar amb la setena posició i evitar una segona fase immers en la lluita per no baixar dues categories de cop. Amb una hipotètica victòria, els olotins, actualment últims en el subgrup A del grup tercer, superarien el Prat –que descansa aquesta jornada i és penúltim, amb dos punts més que els de Gabri Garcia– i igualarien l’Hospitalet, antepenúltim amb tres punts més –una victòria per dos gols situaria els garrotxins, fins i tot, per damunt dels riberencs.

L’Olot sap que no pot fallar si vol tenir possibilitats clares de permanència en una hipotètica segona fase per evitar caure dues categories de cop en l’encreuament amb els últims quatre classificats del subgrup B, compost per equips valencians i balears –se salvaran els tres primers classificats del nou grup de vuit equips amb el millor coeficient de punts.

A més d’estar centrats en el seu propi partit, el més important, l’equip dirigit per Gabri Garcia tindrà un ull posat en el duel directe entre el vuitè, el Cornellà, i el setè, l’Espanyol B, que es disputarà al municipal de Cornellà. Els del Baix Llobregat tenen 19 punts i els blanc-i-blaus 20, i un empat entre tots dos podria deixar els olotins a només tres punts del setè amb nou per disputar-se i un últim enfrontament a la ciutat Dani Jarque contra els blanc-i-blaus que podria ser clau. El que sembla clar és que una derrota de l’Olot a casa contra l’Hospitalet (només hi ha perdut contra el Nàstic en els últims 14 mesos) seria un cop massa dur de superar per a l’equip, que podria quedar despenjat de nou de la lluita, fins i tot, de cara a la segona fase. La igualtat és tan elevada que el marge d’error és petit per a molts dels equips i la diferència entre una victòria i una derrota és massa gran en una primera fase efímera que ja avança cap a la recta final.

L’Olot va perdre 3-1 en l’anada a la Feixa Llarga, en un dels pitjors partits del curs, un duel que va enganxar els olotins en una primera meitat de la primera fase amb molts obstacles i massa irregularitat. Tot i que els de la Garrotxa havien guanyat dies enrere el primer partit de lliga contra el Barça B en el matx per recuperar la segona jornada, la imatge damunt del camp dels de Raúl Garrido no va ser bona i la derrota (3-1) obliga els de Gabri a guanyar per dos gols si volen superar el rival en un empat a punts –actualment els de Jonathan Risueño acumulen un -14 en la diferència de gols fets i encaixats, i els olotins un -7.

L’Olot intentarà trencar la tendència dels dos últims precedents contra l’Hospitalet al municipal, en què els del Barcelonès han guanyat els tres punts, l’últim del curs 2015/16, en un duel també clau per evitar el descens a tercera divisió.

DISTÀNCIA RESPECTE AL 7È

Jornada 1* 0
Jornada 2* -3
Jornada 3 -4
Jornada 4 -3
Jornada 5** -4
Jornada 6 -4
Jornada 7 -4
Jornada 8*** -5
Jornada 9 -2
Jornada 10 -2
Jornada 11 -4
Jornada 12 -3
Jornada 13 -3
Jornada 14 -5
Jornada 15 -6
Jornada 16 -7
Jornada 17 -5
Jornada 18 -5
*No van jugar quan tocava per casos de Covid-19. **Van recuperar el matx de la primera jornada entre la jornada 4 i la 5. ***Van recuperar el partit de la segona jornada entre la jornada 7 i la 8.

ELS PRECEDENTS

Curs 2013/14
OLOT-l’Hospitalet 2-1
Coro (44’) i Carlos (71’) / Akinsola (18’)
Curs 2014/15
OLOT-l’Hospitalet 0-1
Rubén Alcaraz (64’)
Curs 2015/16
OLOT-l’Hospitalet 0-3
Christian Alfonso (12’), David López (81’) i Gerard Oliva (89’)
Copa 1978/79
OLOT-l’Hospitalet 6-3
Picart (5’ i 27’), Forcadell (29’ i 51’) i Manolo Valle (29’ i 42’) / Atencia, en pròpia porteria, Hernández (48’) i Pla (76’), en pròpia porteria
Patrocini

L’últim precedent, també amb la permanència en joc

L’últim partit que l’Olot i l’Hospitalet van jugar al municipal va ser també dels decisius i calents per evitar un descens a tercera que en aquella ocasió els de la Garrotxa no van poder evitar. Faltaven quatre jornades per al final de la lliga en el grup tercer de segona B quan, el 24 d’abril del 2016, els olotins van perdre 0-3 contra els barcelonins i van quedar molt tocats en la lluita per evitar el descens. L’Olot, dirigit llavors per Santi Castillejo, que va agafar el relleu de Rodri a la banqueta, afrontava el duel contra un rival directe a quatre punts de la permanència. Christian Alfonso va fer avançar l’Hospitalet aprofitant una passada de Cristian Gómez (tots dos són encara a la plantilla riberenca) i en el 53, amb 0-1 en el marcador, l’Olot va fallar un penal que podria haver canviat el desenvolupament de l’enfrontament. El més jove, Luismi Quezada (actualment al Cadis), va assumir la responsabilitat en un moment de molta pressió, però Aulestia li va endevinar les intencions. Ja amb els olotins a la desesperada, l’Hospitalet va sentenciar el matx en el tram final amb un gol de l’exjugador de l’Olot David López, després d’un contraatac, i una altra diana de Gerard Oliva. Els de la Garrotxa van acabar aquella jornada a sis punts de la salvació directa però a només dos de la promoció de permanència, el nou objectiu dels de Castillejo, que tampoc es va aconseguir després de sumar tres punts (contra el Llosetí) dels darrers nou en joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)